19 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da yapılan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası’nda yer alan ve kadrosunda Termal Belediyespor’dan Murat Şimşek ve Çiftlikköy Belediyespor’dan Zübeyir Nalbant’ı barındıran İşitme Engelliler Milli Takımı finalde Almanya’yı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. 
Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı, üst üste ikinci kez Dünya şampiyonluğunu kazandı.
İtalya’nın Eboli kentindeki Dirceu Stadı'nda oynanan ve normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollerini 77. dakikada Mehmet Sert ve 118. dakikada Murat Şimşek kaydederken, Almanya'nın golünü 85. dakikada David Black attı.İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımımız, 2012'den sonra 2016 yılında da dünya şampiyonu olma başarısı gösterdi.
İşitme Engelliler Milli Takımımız, grup aşamasında İsveç ve Suudi Arabistan'ı 2-1'lik skorlarla mağlup edip, Arjantin ile 1-1 berabere kalarak grup lideri olup çeyrek finale yükselmişti. Çeyrek finalde Mısır'ı normal süresi 0-0 eşitlikle sona eren karşılaşmanın uzatmalarında 1-0 mağlup ederek yarı finale çıkan Millilerimiz, yarı finalde Rusya'yı 1-0 yenerek adını finale yazdırmıştı.
Editör: TE Bilişim