Türkiye’de spor bilincini arttırmak ve halkın spora katılımını teşvik etmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ve 81 ilde de eş zamanlı gerçekleştirilen “Nerede Hareket Orada Bereket” etkinliği 28 Nisan Pazar günü Yalova’da da gerçekleştirildi.

28 Nisan Pazar günü saat 15.00’da Gazi Paşa Sahilinde halk yürüyüşü ile başlayan etkinlik Deprem Anıtına kurulan spor alanlarının olduğu bölgede sonlandı.

Müzik eşliğinde bir şenlik havasında geçen etkinliğe halkın ilgisi büyüktü. Karate, Judo, Boks, Güreş, Taekwondo, Tenis, Masa Tenisi, Voleybol, Futbol, Hentbol, Dart, Okçuluk, Yamaç Paraşütü, Ayak Tenisi, Step Aerobik ve daha bir çok oyun ve spor dalı ile izleyenlere gösteriler sunuldu. Gösterileri izleyen vatandaşlarımız da aktivitelere dahil olarak şenlik havasında geçen etkinlik eğlenceli ve bir o kadar da hareketli geçti.

Etkinliklerle ilgili bilgilendirme yapan  Spor ve Sicil Lisans Şube Müdürü Hazan K. Kardaş“Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türkiye’de spor bilincini arttırmak ve halkın spor faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliğe halkımızın yoğun ilgi göstermesi sevindirici bir durum ve bu ilginin spor tesislerimizde de yediden yetmişe herkesin katılımıyla devamının gelmesini dilerim” diyerek sözlerini noktaladı.

Hareket Orada Bereket sloganıyla düzenlenen etkinlikteki amaçlarıyla ilgili açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete,” Spor dallarını halkımıza tanıtmak, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek ve tüm vatandaşlarımızın sağlıklı birer birey olmaları için sporu yaşam tarzı haline getirmelerini sağlamak bu projedeki temel amaçlarımızdandır. Yalova hem tesisleriyle, hem lisanslı sporcu sayısıyla, hem antrenörleriyle, hem de sportif başarılarıyla gün be gün büyüyen bir ildir. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda bilinçli spor yapmaları için tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Artık hareket etme zamanı ve hareketin olduğu yerde sağlık olur” dedi.

Editör: TE Bilişim