Süper Ligin 5. Hafta maçını Akdeniz temsilcisi 2-1’lik skorla kazanmayı başardı. Karşılaşma sonrasında Sarı Kırmızılı takımın Teknik Direktörü Fatih Terim ve Alanya ekibinin genç çalıştırıcısı Çağdaş Atan, Numanoğlu ile ilgili olumlu sözler sarf ettiler.

Yalovalı futbolseverlerinde yakından takip ettiği Galatasaray-Aytemiz Alanya mücadelesinde hakem Tugay Kaan Numanoğlu'na çok sık iş düştü. Sarı-kırmızılıların kazandığı penaltıda ve Etebo'ya gösterdiği kırmızı kartta doğru kararlar veren Numanoğlu'nun, 38. dakikada Galatasaray ceza alanı içindeki pozisyona penaltı çalmaması tartışıldı. Bu anda Babacar'ın şutu, Saracchi'nin engeliyle karşılaştı, konuk takım oyuncuları penaltı itirazında bulundu.

Numanoğlu, topun Galatasaraylı oyuncunun koluna çarpmadığını ya da vücuda yapışık durumda olduğu yönünde bir değerlendirme yaptı. Hakem buna rağmen VAR'ı bekledi. Burada bulunan Özgür Yankaya da hakemin kararını tasdik etti ve izlemesine gerek olmadığını bildirince, Alanyasporlu futbolcuların penaltı hayalleri suya düştü. Galatasaray'ın Belhanda ile bulduğu gol de VAR tarafından iptal edildi.

Karşılaşmayı son dakika golüyle Aytemiz Alanyaspor Davıdson Da Luz Pereıra’nın golüyle 2-1 kazanarak evine 3 puanla döndü.

“Hakem İyi Maç Yönetti”

Merkez Hakem Kurulu'nun maça genç bir hakemi vermesiyle ilgili sorulan soruya Fatih Terim, “Hakem hata yapabilir. Genç arkadaşlarımızın bu arenada düdük çalmasından yanayım. Ne olursa olsun kötü de maç yönetmedi. Onlara şans veriyorlar, bizim de bu şansı vermemiz lazım. Genel olarak diğer maçlara baktığımızda bizim hakemimizin genç olması bir suç değil, tam tersi önemli bir fırsat. Hakemden şikayetçi değilim. Tam tersi iyi maç yönettiğini düşünüyorum” dedi.

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan ise Tugay Kaan Numanoğlu’nun düdüklerinin yerinde olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim