5-13 Mayıs tarihleri arasında Litvanya’nın Druskininkai kentinde düzenlenen 23. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’na Yalova’dan 3 sporcu da katıldı. Milli takım kafilesinde yer alan Dursun Önder, masterlarda 80 kiloda boy gösterirken, gençlerde 50 kiloda Hasan Tetik ve 70 kiloda da Emre Ecevit rakipleriyle mücadele etti.

Avrupa Şampiyonasında Dursun Önder, Master kategorisinde sol kolda Avrupa Şampiyonu oldu. Gençler kategorisinde mücadele eden bir diğer Yalovalı sporcu Hasan Tetik ise sağ kolda Avrupa 3.’lüğü elde ederek bronz madalya kazandı. Emret Ecevit, sağ kolda Avrupa 5.’si oldu.

Büyük umutlarla Litvanya’ya giden Yalovalı sporcular, 23. Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan iki madalyayla yurda dönmüş oldular.

Litvanya’da kazandıkları Avrupa Şampiyonluğu ve üçüncülüğünden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Yalova Bilek Güreşi Spor Kulübü Antrenörü ve sporcusu Dursun Önder, “Çok iyi hazırlandığımız Avrupa Şampiyonası’ndan alnımızın akıyla çıktık. Bir altın ve bir bronz ile tamamladığımız bu büyük organizasyonda bizlerden desteklerini esirgemeyen Yalova Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz. İnşallah ilerleyen turnuvalarda geniş katılım sağlayarak daha büyük başarılara imza atacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim