TKB2L’de yeni sezon ile ilgili tüm detaylar, kura çekimi öncesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşuldu. TBF Başkanı Turgay Demirel, Ligler Direktörü Ahmet Araşan ve Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş’ün kulüp yöneticileri ile bir araya geldi.

3 Kasım’da 3 grupta başlayacak ve çift devreli lig usulüyle oynanacak normal sezonun sonrasında gruplarında ilk 6 sırada yer alan takımlar yola devam ederken ikinci aşamaya geçilecek ve 6’lı 3 grupta 18 takım mücadele edecek. Bu aşamada gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar 6’lı finallerde oynama hakkını elde edecekler. Tek devrili lig usulüne göre bir şehirde oynanacak final grubunun sonunda ise

TKBL’ye yükselecek 2 takım belli olacak.

Yapılan kura çekimine göre A grubunda yer alacak VİP Atakent Hastanesi Spor Kulübü, Nallıhanspor, Adana Botaş Gençlik, İzmir Altay Konak, Çeltikçi Spor Kulübü, İstanbul Dizdar, Basketbol Koleji Spor Kulübü, Samsun 55 Gençlik, Karaman Esnaf ile Play Out maçının ardından gelecek 1 takımla şampiyonluk mücadelesi verecek.

Bu sezon 3 grup halinde, 30 takımın katılımı ile düzenlenecek ve 3 Kasım tarihinde başlayacak sezonun grupları ve fikstürü şu şekilde oluştu:

 

A Grubu

B Grubu

C Grubu

Nallıhan Spor

Orman Gençlik

Çankaya Üniversitesi

Adana Botaş Gençlik

İzmir BŞB

Balçova Bld.

İzmir Altay Konak

Mersin Üni.

Homend Şinirce

Çeltikçi Sk

Bursa BŞB

Biga

İstanbul Dizdar

As İstanbul

Edirnespor

Basketbol Koleji Sk

Haranspor

Harran Üni.

55 Gençlik

Orduspor

Tekkeköy

Vip Atakent Gençlik

Anadolu Üniv.

Sakarya Gençlik

Karaman Esnaf

Nevşehir Üni.

Niğde Türk Telekom

Play-Out 3.

Zeytinli Bld.

Play-Out 4.

 

Editör: TE Bilişim