Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Spor’un Kanalı sloganıyla hareket eden Sports TV’nin ‘Masa Tenisi Saati’ programına konuk oldu. Yalova Belediyesporlu sporcular ve TMTF yönetim kurulu üyesi Başol Haraç ile masa tenisi maçı yapan Salman, programı için yapılan ön çekimlere katılırken şehirde yürütülen sportif faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Altyapıdan yetiştirdiği sporcular nedeniyle masa tenisine büyük önem verdiğini belirten Salman’a, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu yönetim kurulu üyesi Başol Haraç, Yalova Belediyespor Kulübü Başkanı Resul Kocaağa, Milli takımın ve Yalova Belediyespor’un başarılı antrenörleri Bayramali Yıldız ve Kadri Kocacenk, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Organizasyon Kurulu üyesi Nadir Başer’de eşlik etti.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,” Masa Tenisi Yalova'nın en başarılı olduğu branş. Türkiye'de Masa Tenisinde marka şehir olduk. Sporcularımızla gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Milli takıma en çok sporcu veren kulübüz. Yalovalı öz evlatlarımız Avrupa da sesimizi duyuruyorlar ve ilimizin tanıtımını yapıyorlar. Bunu çok önemsiyoruz. Maalesef diğer branşlarda taşıma suyuyla dönüyoruz. Masa Tenisinde ki sporcularımız hepsi bizim yetiştirdiğimiz, yerel çocuklarımız. Dışarıdan sporcu almıyoruz, tam aksine dışarı, büyük kulüplerle sporcu veriyoruz. Bu aslanlarla ve hocalarıyla ne kadar gurur duysak azdır. Hocalarımız, Bayram Ali Yıldız ve Kadri Kocacenk kardeşlerime teşekkür ediyorum. Son iki yıldır Avrupa Şampiyonalarında madalya kazanıyoruz. Öz kızımız Ece Haraç Türkiye'nin marka sporcusu oldu. Büyük yetenek, 15 yaşında A milli takıma girdi, son iki şampiyona da Avrupa üçüncüsü ve Balkan şampiyonu olarak bizleri gururlandırdı. Ece kızımızdan ve takım arkadaşlarından daha büyük başarılar bekliyoruz. Bu başarılar herkese nasip olmaz. Çok mutlu ve gururluyuz. Her yaş kategorisinde şampiyonlarımız var. Masa tenisinde Yalova olarak minikten, büyük yaş kategorisinde varız. Sporcularımıza ve velilerine teşekkür ediyoruz. Bu başarıları karşılıksız bırakmayacağız. Belediye olarak çocuklarımıza ve spora desteğimiz sürecek. Masa Tenisinde Yalova'yı başkent yapacağız. Yalova Belediye Spor olarak Masa Tenisi Süper liginde de iddialıyız ve bu sezon derece yaparak Avrupa kulüpler şampiyonasına katılmak istiyoruz. Avrupa da kulüp olarak başarı olmağı hedefliyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim