Atatürk Stadyumu arkasındaki eski yan çim saha alanının bulunduğu alana inşa edilen yeni spor salonuyla ilgili Cengiz Mete, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni salonun 450 adet fore kazık sistemi üzerine kurulduğunu ifade eden Yalova Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, “İnşası süren yeni spor salonumuzda yapım işlemleri hızlı bir şekilde devam ediyor. Müteahhit firma, salonu 2013 yılı Haziran ayına kadar müdürlüğümüze teslim edebileceğini söyledi. Yani asıl teslim zamanından bir yıl önce salonumuz tamamlanmış olacak.

Alt zemini tamamlanan tesisimizin şuanda antrenman salonu ile minder sporlarının yapılabileceği salon kısmı inşa ediliyor. Ayrıca tribünlerin de inşası başladı. Oyun alanının da yapılmasıyla salonumuz, artık hizmete girebilecek. Şimdilik salonumuz yapılıyor ve daha sonrasında yarı olimpik yüzme havuzumuz da inşa edilecek.

Salonumuz tamamlandığında toplam maliyeti 7 milyon 680 bin lira olacak. Ayrıca salonumuzun yanına yapılacak yarı olimpik yüzme havuzunun da maliyeti 4 milyon lirayı bulacak. Yani spor salonu ve yarı olimpik havuzun toplam maliyeti 11 milyon 680 bin lirayı bulmuş olacak. Yalova’nın ihtiyacı olan bu salonda artık ulusal ve uluslararası müsabakalar da yapılabilecek. Havuzumuz için de çeşitli şampiyonalar düzenlenebilecek” dedi.

Editör: TE Bilişim