Turnuvanın ilk günkü müsabakaları Bursa’nın Orhangazi ilçesinde oynanırken final müsabakası ise Yalova Atatürk Spor Salonunda oynandı. İlk maçlarını kazanan VİP Atakent Hastanesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Sakarya Üniversitesi turnuvanın final maçında karşı karşıya geldi.

Yoğun ilgi gören mücadelenin ilk devresini 29-28 önde tamamlayan Sakarya Üniversitesi karşılaşmayı da 4 sayı farkla 50-46 kazanarak turnuvada şampiyonluğa ulaştı.

Yalovalı seyircilerin büyük ilgi gösterdiği mücadelede VİP Atakent Hastanesi Gençlik ve Spor Kulübü ilk kez seyircisinin önüne çıktı.

Başa baş geçen 1. VİP Atakent Hastanesi Basketbol Turnuvasının final müsabakasında Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nin iki yeni temsilcisi karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen mücadeleyi son periyotta oynadığı oyunla perçinleyen Sakarya Üniversitesi parkeden 50-46’lik galibiyet ile ayrılarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuva sonrasında açıklama yapan VİP takımının Sağlık Sponsoru Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Övet,” Destek verdiğimiz takımı ilk kez izleme fırsatı bulduk. İyi bir takımımız var. Bu turnuva takımımız içinde iyi oldu. Bunu gösterdikleri oyunla bize sergilediler. Gelecek hafta lig başlayacak. Takımımıza güveniyoruz. Mücadele edecekleri ilk senede başarılı olacaklarına inancımız tam. Turnuvada centilmence mücadele eden diğer takımlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim