Üniversiteler Futbol Erkek Bölgesel Grup Müsabakaları 05-09 Aralık 2022 tarihleri arasında 7 grup halinde organize edildi. Yalova Üniversitesi Spor Kulübü ise maçlarına Onat Çetin ve Yalçın Tokay yönetiminde çıktı.  İlk maçında Yüksek İhtisas Üniversitesi ile karşılaşan Yalova Üniversitesi rakibini 7-0 mağlup etti. Grup sürecini başarıyla tamamlayan temsilcimiz çeyrek finalde Uludağ Üniversitesi’ni 3-1 devirdi.

Yarı finalde rakip Bandırma 17 Eylül Üniversitesi oldu. Baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi Yalova Üniversitesi 1-0 kazanıp adını finale yazdırdı. Şampiyonluk maçında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile karşılaşan Yalova Üniversitesi rakibini 3-2 yenerek birincilik sevincini yaşadı.

Bu sonuçla Yalova Üniversitesi grubunu ilk sırada tamamladığı için Üniversiteler Arası Futbol Süper Ligi’ne terfi maçlarına katılma hakkını da elde etti.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı,” Üniversitelerarası Futbol Bölgesel Ligi'nde şampiyon olarak bizleri gururlandıran Yalova Üniversitesi Futbol Takımımızı gönülden tebrik ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim