Sezon sonunda bu bayrağı göğüsleyeceğimize inanıyorum diyen tecrübeli çalıştırıcı, şampiyonluk yolunun sabır istediğine vurgu yaptı.

“İstediklerimizi yapamadık ve sahamızda da Bigaspor ile berabere kalıp haftayı 1 puanla kapadık”

Yalovaspor Teknik Direktörü İbrahim Baş, “Öyle bir rakiple oynadık ki; bu deplasmanda 1 puan alabilmek için beşinci defansları ve dolayısıyla en uzun oyuncularını aldılar. Biz de buna karşılık fiziği iyi olan geç forveti sahaya sürdük. Bigaspor, buraya çok açık bir şekilde beraberlik için gelerek, ligin ikinci yarısında sahalarında oynayacakları maç için avantajlı skor elde etmeye çalıştı. Biz üçüncü bölgedeki pozisyonlarımızda biraz daha dikkatli olsaydık ve bir gol atabilseydik; inanın maçı çok farklı bir şekilde kazanırdık. Rakip maç içerisinde yattı, kalktı, maça stres yükledi. Bizim oyuncularımız da bu stresi bertaraf edecek duruma getiremedi. Neticede aynı kulvarda olduğun ve böyle yarıştığın rakiplerle her şeyi yapıp da yenemiyorsan, berabere kalmak da bizim açımızdan sevindirici olmasa da ligin akıbeti bakımından kabul edilir bir durum. Onlar da buraya rakiplerini yenerek geldiler. Grubumuzda çok ilginç olaylar olacak elbet. Bir önceki haftada burada oynayıp yendiğimiz Gönen Belediyespor, bana göre Bigaspor’dan daha iyi. Bu ofansif ve bizi tehdit etme anlamında. Bunu geçen hafta gördük ve rakibimiz de bize gol attı. Bigaspor karşısında üçüncü bölgede istediklerimizi yapamadık ve sahamızda da Bigaspor ile berabere kalıp haftayı 1 puanla kapadık” şeklinde konuştu.

“En iyi geçiş oyunlarımızdan birisini oynadık”

Zorlu 90 dakika ile ilgili açıklamalarına devam eden deneyimli teknik adam,” Rakibimiz karşısında geriye düşmekle ilgili bir risk yoktu. Çünkü rakibin ceza sahasına girip oluşturduğu ciddi bir pozisyon yok. Bu sezon savunmadan orta sahaya, orta sahadan da hücuma yönelik en iyi geçiş oyunlarımızdan birisini oynadık. Bireysel olarak Hücumda forvetlerimizin, sakatlıklarından dolayı ofansif anlamdaki eksikliğinden dolayı üçüncü bölgede çok zorlandık. Kenar ve hücum oyuncusunu zaten oyundan aldık. Santraforumuzun sakatlığı bulunuyordu” diye konuştu.

“Sezon sonunda bu bayrağı göğüsleyeceğimize inanıyorum”

Şampiyonluk için, içeride ve dışarıda 3 puan için oynamamız lazım diyen Baş,” 2 tane 12 puanlı takımın stres maçıydı. Üçüncü bölgede bunu kullanamama adına yaşadık. Bunu golle sonuçlandırabilseydik, nefis bir sonuç olacaktı. Böyle çok maçlar yaşayacağız. Yine de dikkatli davranmak gerekiyor. Taraftar, yönetim ve futbolcular olsun; temkinli olmakta fayda var. Şampiyonluk yolu sabır ister. Burada bizi nasıl yenemediler, ikinci devrede biz rakibimizi orada yenmek için mücadele edeceğiz. Şampiyonluk için, içeride ve dışarıda 3 puan için oynamamız lazım. Şampiyonluğa giden yolda, şampiyonluk yarışındaki rakibimizi yenemedik, ama sezon sonunda bu bayrağı göğüsleyeceğimize inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim