İlk elemeleri ilçe merkezlerinde yapılan oyunların final müsabakaları Yalova Anadolu Lisesi spor salonunda yapıldı ve büyük heyecanlara sahne oldu.Özellikle final müsabakası nefesleri kesti. Okullardan öğretmenlerin ve velilerin katıldığı turnuvaların ilkokullar dalında Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlkokulu şampiyon oldu. Ayrıca okul takımını çalıştıran öğretmenler Hülya Ceylan ve Firdevs Köse de sevinç gözyaşlarına hakim olamadılar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlkokulu Müdürü Nazmi Karahasanoğlu, “Son üç dört yıldır okulumuz ilçe ve il çapında tüm yarışma ve müsabakalara katılmaktadır. Bu yarışmalarda asıl amacımız çocuklarımızın kendilerine güvenlerini geliştirmek, toplum önünde becerilerini rahatça sergileyebilmelerini sağlamaktır. Çocuk Oyunlarıyla
 ilgili Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü desteği ile okulumuzda kurslar açıldı. Çocuklarımızın bir yıl boyunca eğlenerek ve öğrenerek geçirdikleri bu güzel günlerin sonunda şampiyon olmalarından gurur duyuyorum. Onları bu turnuvalara hazırlayan öğretmenleri Hülya Ceylan ve Firdevs Köse’ye teşekkür ediyorum. Bu yıl ayrıca okulumuz öğrencileri il gençlik ve spor müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvasına 14 kişilik bir takımla katılmış 7-8 yaş grubunda il birincisi olmuştur.

Ayrıca ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda okulumuz öğrencileri Polis Haftasında şiir dalında ilçe birincisi ve ikincisi, Kutlu Doğum Haftasında şiir dalında ilçe birincisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kompozisyon dalında ilçe birincisi olmuşlardır. Bu yıl SBS sınavlarına da tüm okul personeli olarak büyük bir gayretle hazırlanmaktayız. Hedefimiz SBS’de genel ortalamada Yalova’da ilk 10 okul arasına girmektir. Tüm bu çalışmalarda okula her türlü desteği sağlayan velilerime, amatör bir ekip ruhuyla çalışan öğretmenlerime ve katıldıkları her organizasyonda bizlere güzel anlar yaşatan öğrencilerime teşekkür ederim” dedi.
Editör: TE Bilişim