Türkiye Basketbol Ligi(TBL)’de Play-Off kovalayacak olan Yeşil Kırmızılı ekibimizin iki Amerikalı oyuncusu Marcus Lovett Jr. ve Michael Morrison sayı, asist, blok ve ribaunt istatistiklerinde zirvede yer almayı başardı.

Erkekler Federasyon Kupası’nın final maçını Sigortam.net 84-76 kazanıp şampiyon olurken Semt77 Yalovaspor ise organizasyonu ikinci sırada tamamladı.

Turnuva boyunca 6 maça çıkan ve Yeşil Kırmızılı formayı başarıyla terleten Marcus Lovett Jr. attığı 146 sayıyla en skorer isim oldu. Hüseyin Akın Kandemir 62 sayıyla 8., Michael Morrison ise 9. Sırada yer aldı. Pota altı oyuncumuz Ali Işık ise 51 sayıyla kendine 17. Sırada yer buldu.

Ribaunt istatiğinde ise Michael Morrison 6 maçta aldığı 54 ribauntla zirvenin sahibi olurken, takım arkadaşı Ali Işık ve Melih Kapucu 30 ribauntla 5. sırada, Hüseyin Akın Kandemir ve Talat Altunbey 26 ribauntla 13. Basamakta yer aldılar.

Erkekler Federasyon Kupası’nın asist krallığında ise zirvede Bornova Belediyesi’nden Carlos Lorenzo Medlock 27 asistle zirvede yer aldı. Marcus Lovett Jr. ise 22 asistle 6. Basamağın sahibi oldu. Onur Sonsırma ise toplam 17 asistle 15. Sırada kendine yer buldu. Amerikalı uzunumuz Michael Morrison ise 16 asist yaparak 19. Sırayı kaptı.

Blok liderliğinde ise Semt77 Yalovaspor’dan Michael Morrison 8 blokla zirvede yer alırken, Talat Altunbey ise 3 blokla 16. Sırada yer aldı. Top çalma liderliğinde ise Marcus Lovett Jr. 6 maçta 9 top çalma ile 4. Sırada sahip oldu. Hüseyin Akın Kandemir ise 5 top çalma ile 20. Sırada yer aldı.

Editör: TE Bilişim