Geçen sezon ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Mor-Turkuazlı ekip Yeşil Kırmızılı ekibimizle birlikte son iki sırayı alarak küme düşmüştü. Afyon Belediyespor TBL'den çekildiğine dair yazıyı TBF'ye gönderdi ve böylece TBL an itibariyle 15 takıma düşmüş oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu bu durum karşısında hukukçularına da danışarak Türkiye Basketbol Ligi’ne alınacak takım hakkındaki yönteme göre hareket edecek. Potadaki başarılı temsilcimizin yeni rakibinin kim olacağı ise merak konusu olmaya başladı.

TBL’ye alınacak yeni takım için birinci olasılık Türkiye Basketbol 2. Ligi finallerinde üçüncü olan EGO Spor ve dördüncü olan Kastamonu Yurdum lige katılmak için başvuru yapmadığı için sıra beşinci Haremspor'a gelir ve bu kulübe davet gönderilmesi şeklinde olabilir.

İkinci olasılık ise ilk davet EGO Spor'a yapılmış sayılarak TBF, yapılacak başvurular arasından tercihini yapar. Yönergede üst lige sırası gelen takımın, daha önce yer aldığı lige başvuru yapmış olma şartı yazılı olmadığı için Hukuk Birimi'nin vereceği rapor yönlendirici olacak.

Editör: TE Bilişim