Play-out maçında Altınova Belediyespor’a attığı 2 golle kalitesini bir kez daha ortaya koyan Şeref Kuru sezonu değerlendirdi.

Yalovaspor’un her zaman kariyerinde ayrı bir yeri olacağını belirten genç golcü“Sezon başında birçok takımdan teklif aldım. Transferin son günlerinde Ahmet Hoca beni arayınca ve Yalovaspor ismi gündeme gelince oldukça heyecanlandım. Daha önce farklı takımların formasıyla profesyonel futbolcu olarak çıktığım Atatürk stadyumunda Yalovaspor formasıyla oynayacak olmak beni gerçekten heyecanlandırdı. Teklifi hiç düşünmeden kabul ettim ve ne kadar doğru bir iş yaptığımı anladım. Takım arkadaşlarımızla kenetlendik. Rakiplerimize göre en büyük avantajımız sürekli bir arada olabildiğimiz bir tesiste profesyonel kulüp ortamında hazırlanmamız oldu. Çok genç bir takım olmanın sıkıntılarını da yaşasak da oldukça faydasını da gördük.

Yalovaspor'da oldukça yetenekli oyuncular var. Örneğin genç Özcan Güven. Çok kaliteli bir ayak.Takımdaki tüm futbolcular aynı şeyi düşünüyorlar. Kendisini geliştirdiği müddetçe çok önemli bir golcü olur ve Yalovaspor'a da çok hizmetleri olur. Sultaniye maçında attığı penaltı bence çok anlamlıydı. Bizim şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı almamızı sağladı. Galip Enes Yakut'un her iki Çiftlikköy maçında atığı goller şampiyonluğun anahtarı gibiydi. Takımımızda her oyuncu farklı zamanlarda öne çıktı. Fakat benim başarımda da takım arkadaşlarımın çok büyük payı var. Yalovaspor'un içinde bulunduğu durumu ve yapmak istediklerimizi, Yalovaspor taraftarının beklentisini bilmek bizi müsabakalara ayrı bir motivasyonla hazırlanmamızı sağladı. Attığım her golün Yalovaspor'un Yeniden Doğuşu için önemini biliyordum. Hatta bu forma için sakat sakat sahaya çıktım ve yine gollerimi attım. Bu isteğe her futbolcu kolay kolay uymaz. Sahaya çıkma isteğimi tetikleyen tek şey bu şehrin insanının başarıya olan isteğine karşılık verebilme sorumluluğunu hissetmemdi.

Yönetim Kurulumuz oyunculara karşı her zaman samimi yaklaştı. Her şey açıktı ve kulüpteki her şeyden haberdardık. Adeta bir aile gibiydik. Üzüntüleri de sevinçleri de beraber yaşadık. Sezonun son haftalarında sıkıntılar da yaşadık. Fakat yönetim şampiyonluk yolunda üzerine düşeni yaptı. Hepimizle helalleştiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Üstümüzde büyük baskı vardı”

Play-out maçı öncesinde üzerlerinde büyük baskı olduğunu belirten Şeref Kuru, “Altınova Belediyespor müsabakasından önce takımımızda ödemelerle ilgili kamuoyuna yansıyan haberler çıkmıştı. Futbolcuların ödemelerin aksaması yüzünden maça çıkmayacağı türünde şeyler yazılıp çizilmişti. Bu bizim üzerimizde inanılmaz büyük bir baskı oluşturmuştu. Bu durumla baş etmek bir futbolcu için hiçte kolay değildi. Maça çıktık ve barajı geçtik. O müsabakada iki gol attım bir de son penaltıyı attıktan sonra üzerimden büyük yük kalktığını hissettim. Sahada Kartal Hoca'ya seslendim. Hocam yönetim ödemeleri maç öncesi yapmış olsaydı üzerimizde daha büyük baskı hisseder bu baskının altından da kalkmakta çok zorlanırdık dedim. Beraber zafer sarhoşluğuyla gülüştük. Sonrasında yönetimin ne kadar önemli bir hamle yaptığını daha iyi anladık. Üzerimizdeki baskıyı almışlardı. Bu yüzden bizi şampiyon yapan en önemli hamle yönetimin bu hamlesidir diyebilirim. Yani aslında sahada çok rahattık. Final baskısı dışında bir baskı da hissetmemiştik. Bunu da yönetimin bu hamlesi sağlamıştı” şeklinde konuştu.

“Yalovaspor’un yeri profesyonel ligdir”

Yalovaspor’un yerinin profesyonel lige olduğunu belirten çizen genç golcü, “Yalovaspor'un yeri amatör kümeler değil. Bu takımın ve şehrin potansiyeli belli. Hakan Başkan bizim için çok önemli işler yaptı ve çok önemli mücadeleler verdi. Çok genç ve hırslı bir başkanın liderliğinde hırslı bir yönetim ve profesyonel bir atmosfer var. Yalovaspor'da bende işimizin henüz bitmediğini düşünüyorum. Yalovaspor'la yeni sezon öncesinde görüşüp anlaşacağımıza da inanıyorum. Bu formayı giymek büyük gurur. Bunun farkındayım. Taraftarlarımız için ise ayrı bir parantez açmak istiyorum. Taxi Gençlik bana göre bu ülkedeki en anlamlı tribün işi yapan rüştünü ispatlayan özel bir taraftar grubu. Amatör kümede bu kadar önemli destekler vermeleri bizi sezon boyu motive etti. Her takımda sıkıntılar olur. Fakat biz tribünde taraftarımızı gördüğümüzde her şeyi unutup galibiyetten başka bir şey düşünmüyorduk. Şampiyon olmamızda onların da payı büyük. Onlar da bizde tarihe geçtik” diyerek sözlerine nokta koydu.

Editör: TE Bilişim