HDİ Sigorta Afyon Belediyespor ise ligden düşen ilk takım oldu.  50 puana sahip Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes zirveyi paylaşırken averajla ilk iki sırada yer aldı. Bu iki takımın dışında Play-Off potasında Darüşşafaka, Gaziantep Basketbol, Galatasaray Nef, Pınar Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji ve TOFAŞ takımları yer alıyor. Basketbolseverler kalan 2 haftada İNG Basketbol Süper Ligi’nde nefes kesen müsabakalar izleyecek gibi görünüyor.

Geride kalan 28. Haftanın açılış maçında son haftaların en formda takımı Büyükçekmece Basketbol evinde Beşiktaş ICRYPEX’i 93-87 yenerek ligde kalmayı büyük ölçüde garantiledi. İnişli çıkışlı grafik çizen Türk Telekom sahasında Pınar Karşıyaka engelini 1 sayı farkla 72-71’le geçti. Avrupa’da finale yükselen ligde de Play-Off için iyi bir yer arayışı içinde olan Bahçeşehir Koleji evinde Pınar Karşıyaka’yı 82-74 devirdi.

Anadolu Efes son saniyeye kadar heyecan dolu geçen müsabakada Frutti Extra Bursaspor’u 88-85 mağlup etti. TOFAŞ sahasında lider Fenerbahçe Beko’ya 82-78 boyun eğdi. Ligden düşmesi kesinleşen HDİ Sigorta Afyon Belediyespor’a konuk olan Galatasaray Nef rakibini 95-61 yenerek üst üste beşinci galibiyetini aldı.

Küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Semt77 Yalovaspor İzmir’de Aliağa Petkim’e konuk olurken Sean Armand’ın son saniye 3’lüğü ile rakibine 81-80 mağlup oldu. 28. Haftanın kapanış müsabakasında Darüşşafaka evinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’le kozlarını paylaşırken parkeden 76-62 galibiyetle ayrıldı. 29. Hafta maçları 23 ve 24 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Semt77 Yalovaspor-Bahçeşehir Koleji ve Gaziantep Basketbol-Anadolu Efes maçları ise rakiplerinin Avrupa kupalarında yollarına devam etmesi nedeniyle 1 Mayıs Pazar günü oynanacak.

Editör: TE Bilişim