Fenerbahçe Beko beşinci mağlubiyetini almasına karşın liderliğini sürdürürken, Sarı Lacivertlileri Anadolu Efes ve Darüşşafaka takibini sürdürdü. Son sıraya HDİ Sigorta Afyon Belediyespor yerleşti. Küme düşme hattının bir diğer takımı ise Aliağa Petkimspor olmaya devam etti. Yeşil Kırmızılı ekibimiz ise bu hafta aldığı galibiyetle derin bir oh çekerken ligde kalma adına önemli bir virajı aşmış oldu.

25. haftanın açılış maçında Gaziantep Basketbol evinde ligde kalma savaşı veren Büyükçekmece Basketbol’u ağırlarken parkeden 80-72 galip ayrıldı.

Küme düşme kabusu yaşamak istemeyen Yukatel Merkezefendi Belediyesi evinde TOFAŞ’a 98-66 boyun eğdi. Son haftaların en formda takımlarından Frutti Extra Bursaspor sahasında Darüşşafaka’yı 83-81 devirdi.

Semt77 Yalovaspor 90. Yıl Spor Salonunda ağırladığı ve olağanüstü oynadığı karşılaşmada Türk Telekom’u 72-68 yendi. Temsilcimiz Ankara temsilcisini bu sezon ikinci kez yenmiş oldu. Avrupa’da kupaya göz kırpan Bahçeşehir Koleji rakibi HDİ Sigorta Afyon Belediyespor’u 105-77 yenerek son sıraya itti.

Şampiyonluğu arzulayan Anadolu Efes son haftalardaki çıkışıyla dikkat çeken Aliağa Petkim’i ikinci yarıdaki mükemmel oyunuyla 97-83 yendi. Derbide Beşiktaş ICRYPEX’e konuk olan Galatasaray Nef parkeden 74-62’lik galibiyetle ayrıldı. Bu haftanın kapanış maçında ise heyecan dolu anlara sahne oldu. Evinde lider Fenerbahçe Beko’yu ağırlayan Pınar Karşıyaka Amath M’Baye’nin son saniye üçlüğü ile rakibini 74-72 yendi. İNG Basketbol Süper Ligi’nde 26. Hafta maçları 1-2 ve 3 Nisan 2022 tarihleri arasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim