Temel atma törenine Yalova Valisi Esengül Civelek, Karamürsel Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete ve Kurum Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

2 yıldır Yalova’nın gündeminde olan 2012 Mayıs ayı içerisinde çalışmaların başlatıldığı 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonunun inşası süratle devam ederken Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü yaptığı organizasyon ile spor salonun temeli görkemli bir şekilde atıldı.

Törende konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, “Yalova’nın tümüne hizmet verecek olan bu spor salonu ve eklentilerinde gençlerimiz spor yaparak, geleceğe hazırlanacaklardır. Sporcularımız, bu tesisin antrenman salonlarında birçok bireysel sporları öğrenip geliştirerek, Türkiye’yi, Avrupa ve dünya sıralamasında temsil etme imkanını kazanacak ve büyük başarıların altına imzalarını atacaklardır.

Sporcu sayısı bakımından olimpiyatlara katılım rekoru kırdığımız Londra Olimpiyatları ile Londra Paralimpik Oyunları’nda gösterdiğimiz üstün başarıdan dolayı alınan madalyalarla göğsümüz kabarırken, yapılan bu tesislerin ilk meyvelerini 2016 olimpiyatlarında madalya alıp, 2020 İstanbul Olimpiyatlarını ülkemize kazandırarak, başarılarımızı taçlandırmak istiyoruz. Spor salonumuz tamamlandığında, alacağımız ulusal ve uluslararası organizasyonlar, ilimize sportif alanda tecrübe kazandırırken, gençlerimizin potansiyellerini spora yönlendirmede de çok önemli bir rol üstlenecektir.

Yatırımların ilimize kazandırılmasında çok büyük emekleri ve gayretleri olan Sayın Valimiz Esengül Civelek ve AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun’a teşekkür ediyorum. Şehrimizin gençlik hizmetleri ve spor alanında kalkınma yolculuğuna katkı veren herkese minnet ve şükranlarımı sunarken, tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Laf değiş iş ürettiklerini belirten AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun Bugüne gelmemizde, bu yatırımların Yalova’mıza gelmesinde katkı sağlayan, her yatırımın, her taşın, her çilenin arkasında olan ve milletimize güç katan Sayın Başkanımız olmak üzere, özelde de spora önem veren ve Yalova’mızı da seven Spor Bakanımız Suat Kılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yalovamıza hizmet önemli. Biz de bunun için çalışıyoruz. Laf değil, iş üretiyoruz. Hangi kurumumuzun, hangi alanda neye ihtiyacı varsa, güne gün takip ediyoruz. Bütün kurum müdürleriyle istişareler yapmak üzere, daha iyiyi Yalova’mıza nasıl taşırız, daha büyük başarılara nasıl imza atarız bunu konuşuyoruz. Sayın Valim olmak üzere, Yalova’nın heyecanını duyan bütün arkadaşlarımız da vali yardımcılarımız da kurum müdürlerimizle bu çalışmayı gece gündüz yapıyoruz. İşimizle ve icraatımızla var olduğumuzu en iyi şekilde nasıl yaptığımızı göstermek istiyoruz. Kapalı spor salonuyla ilgili çok eleştiri aldık, çok talep geldi. Bu salon, Yalova’ya yakışmıyor ve istenilen hizmeti bir türlü vermiyordu.

Kapasite alanı küçük, yorulmuş bir bina. Bununla uğraşmaktansa, yeni binayı bu güzel şehre getirmenin yollarını arayalım dedik. Çok şükür bunu başardık. 2 bin 500 kişilik spor salonumuzu kazandırmış olacağız. Mevcut binamızın da rehabilite edilebilmesi için, bakım ve onarımı noktasında gereken desteği aldık. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak, çalışması gerçekleştirilecek. Spor alanında çok önemli adımları atmış olacağız. İlçelerimizde de aynı çalışmalar yapıldı. Çınarcık ve Altınova’da da kapalı spor salonları kazandırmış olacağız. Yine burada kapalı yüzme havuzunun yapılmış olması, birbirini tamamlayıcı olması anlamında da çok önemli diye düşünüyorum. Bundan sonra görev gençlerimizde. Bu tesisler, mutlaka 24 saat çalışır hale gelecektir. Gençlerimizin yetişmesi lazım ve İstanbul’la çok yakın ilişkisi olan şehrimizde başarılı gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri lazım” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Yalova Valisi Esengül Civelek, ”İlimizde spor alanında tesisler yapılmakta, ilçelerimizdeki spor tesisleri eksiklikleri giderilmektedir. Bugün 2 Bin 500 kişilik spor salonunun temel atma töreninde birlikteyiz, bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Güçlü yarınlar için” sloganında belirtildiği üzere, eğitimli, donanımlı, sağlıklı gençlerimizin yetiştirilmeleri, uyumlu, başarılı, sorumluluk duyguları yüksek, özgüvenleri gelişmiş gençlerden oluşan topluma sahip olabilmemiz için, gençlerimize yönelik spor salonları, ülkemiz için büyük önem arz etmektedir. Gençliğe yapılan yatırım, ülkeye yapılan yatırımdır. Çok erken yaşlardan itibaren çocuklarımızı, spor yapma konusunda cesaretlendirmemiz, yönlendirmemiz ve spor yapma imkânları sunmak görevimizdir, sorumluluğumuzdur.

Sporcu yetiştirmek için spor tesislerine ve bu tesislere gençliği ve halkı yönlendirme konusunda duyarlılık çalışmalarına ihtiyaç bulunmaktadır. 2 Bin 500 kişilik spor salonumuzda spora ilgi duyan gençlerimiz, ulusal ve uluslararası yarışmalarda, ilimizi ülkemizi temsil edecek başarılı sporcularımız yetişecektir. Bu yatırım için Sayın Başbakanımız olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Sayın Milletvekilimize şükranlarımı sunuyorum. Yeni salonun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi ve sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından Yalova Aikido Gençlik ve Spor Kulübü ile Yalovalı Judocuları meraklı bakışlar altında gösterilerini sundular. Gösterilerin ardından temel atma törenine geçildi. Yalova Valisi Esengül Civelek, Karamürsel Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdiler.

Editör: TE Bilişim