Atatürk Stadyumu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İdari Binası arkasındaki eski yan çim sahaya inşa edilen 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonunun dış cephesi ve çatısı tamamlanırken, ana salon ile antrenman salonlarında da çalışmalarda sona gelindi.

Salonun zemini için 65 cm çapındaki 450 fore kazık, yerin 20 metre derinliğine yerleştirilerek zemininin dayanıklılığının artması sağlandı.

900 ton demir ve 7 bin metreküp beton kullanılan yeni salonun 400 ton çelik çatının kurulmasıyla birlikte sona yaklaşıldı.

Salon, 4 bin metrekarelik alana oturtulurken, bu alanın 3 bin metrekaresi salon, bin metrekaresi de antrenman salonları için kullanılacak. 1 tane minder sporları, 1 tane de basketbol antrenman salonun bulunacağı komplekste ana oyun olarak adlandırılan salon da bin metrekarelik alana yapılacak.

Salonun parke ve iç düzenlemeleriyle çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından önümüzdeki ay müteahhit firma salonu tamamlayarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edecek.

 

Editör: TE Bilişim