Çalışkanlığı ile Yalova’da takdir toplayan Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon ise sık sık spor tesislerini inceleyerek hem alınan önlem ve tedbirleri inceliyor hem de antrenör ile sporcuların istek ve arzularına kulak veriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu yeni sosyal hayat dönemiyle birlikte salgınla mücadelenin temel prensibi  temizlik, maske ve mesafe kurallarıyla antrenör ve sporcular çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait tüm tesislerde takip ve kontrolleri düzenli aralıklarla gerçekleştiriliyor. Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün imkanları dahilinde Halter, Badminton, Judo, Hentbol, Bilek Güreşi, Karate, Bisiklet, Tenis, Bocce, Boks, Masa Tenisi, Jimnastik, Atletizm, Okçuluk, Badminton, Bedensel Engelliler Halter, Taekwondo, Voleybol, Wushu, Güreş, Futbol, Basketbol, Yüzme, Bedensel engelliler atletizm ve Yüzme kursları antrenörlerimiz eşliğinde sürüyor.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi olan çocuk ve gençlerin yüzme öğrenimlerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesi ilimizde tüm hızıyla devam ediyor.

Yeni normalleşme sürecinde alınan yeni kararlarla spor tesisleri kademeli olarak kapılarını 1 Haziran itibariyle tekrar açılırken, belirlenen zamanlarda kademeli olarak kullanıma sunulan tesislerde “Maske, Mesafe, Temizlik” şartlarıyla COVİD-19’a karşı sıkı önlemler alındı.

Tesis girişlerinde dezenfektan bulundurulurken, sporcuların elektronik ateş ölçümü yapılmakta, antrenörlerin ve tesis çalışanların maske takması, sporcuların da antrenman anı hariç maskelerini takmaları, antrenör sporcu ve tesis çalışanları arasındaki en az 2 metre olarak fiziksel mesafenin korunması sağlanıyor.

Editör: TE Bilişim