Türkiye Sualtı Federasyonu’nun 2017’deki faaliyetleri kapsamında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Altın Palet Sualtı Görüntüleme Şampiyonası düzenleyecek. 11-14 Ekim tarihleri arasındaki şampiyonada ilimizi AKSAS Spor Kulübü sporcuları Aydın Akşoş, Erhan Esirtgener, Gizem Tiryaki,  Esirtgener ve Yener Geyik temsil edecek.
Türkiye Sualtı Sporları İl Temsilcisi İbrahim İnce ve AKSAS Spor Kulübü Sporcuları Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti.
Türkiye Sualtı Sporları İl Temsilcisi İbrahim İnce, “Koordinatları belli 7 dalış noktasında gerçekleştirilecek yarışmalara 70 yarışmacı katılacak. Daha önceden haritalanmış, yapıları belli olan yerlerdeki dalış noktalarında, su altı zenginlikleri ortaya çıkarılacak. Şampiyonaya katılacak yarışmacılar, fotoğraf ve video kategorilerinde mücadele edecek. Değerlendirmeler, video, geniş açı, modelli geniş açı, balık, makro ve konulu makro dallarında yapılacak. İlimizin ilk kez temsil edileceği bu yarışlarda yer aldığımız için mutluyuz inşaallah Yalova’ya madalya ile döneceğiz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde açtığımız sualtı sergisi ile aktiviteler ve takılacağımız yarışlar ile Yalova’nın adını sualtı sporlarında daha fazla duyurup, ilimizi bu noktada cazibe merkezi yapmak istiyoruz” dedi.
Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ise sporcularımıza Kuşadası’nda başarılar diledi. 

Editör: TE Bilişim