Suiçmez, Geride bıraktığımız maçlar neticesinde, üç gurupta verdiğimiz mücadelenin U-16, U-19’da liderliğimizin ve şampiyonluğumuzun kesinleşmesinin yanında, Yalovaspor A Takımının da lider olarak girdiği son turlarda, yakalamış olduğu avantajı en iyi şekilde kullanarak, şampiyonluk kupasını kaldırmak olduğunu belirtti.

Hedefimiz Yalovaspor’u hak ettiği profesyonel liglere taşımak olduğunu söyleyen Suiçmez, Yalovaspor’u ilk etapta profesyonel yapıp, daha sonra başarılarını devam ettirip, Süper Lige taşımak konusundaki istek ve arzularını yineledi.

Yalovaspor’u Süper Lige taşıyana kadar, Yönetim olarak taraftarlarına ve tüm kamuoyuna görevlerini bırakmayarak, ne pahasına olursa olsun yollarına devam edeceklerini dile getiren Hakan Suiçmez, “Göreve geldiğimizden beri sadece Yalovaspor’un geçmişte yaşadıkları zor günleri bir daha yaşamamak adına yapmış olduğumuz çalışmalarda destek beklemiş olduğumuz, kişi ve kurumların, tam tersi köstek olurcasına göstermiş oldukları tavır ve tutumları ilk etapta anlamıyorduk. Ancak şuan ki gelmiş olduğumuz noktada geçmiş yönetimlerde yer alan, bugünün Yalova siyasetine ve iş dünyasına yön veren kişilerin, Yalovaspor Kulübünü kullanarak elde etmiş oldukları, maddi ve manevi menfaatlerinin bizim yönetimimiz ile birlikte kesilmesinden ötürü, bize karşı bazı kararlar aldıklarını ve bu kararların iyi niyetli olmadığının ispatıdır.

Çünkü Yalovaspor Kulübü oynamış olduğu futbol, tribünlerin alışılmışın dışındaki centilmen davranışlarına ötürü takımın son haftalara lider olarak girmesine rağmen, bu başarılardan dahi rahatsız olan kesimin hangi düşünce ve güçle böyle davrandıklarına anlam vermek için atom mühendisi olmak gerekmiyor, sadece dürüst ve samimi olmak yeterli. Daha önceki yönetimlerin almış oldukları kararlarla Yalovaspor Kulübünü bugünlere düşmesine sebep olan kişilerden destek beklemek, bir insanın uçmasını beklemek gibi bir şey aslında.

Bol sıfırlı borçlar, kaybedilen imaj ve güven, terk edilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş bir kulüp binası, futbol oynayacak futbolcunun dahi bırakılmaması yapılmak istenenin en açık ispatıdır. Biz Yalovaspor Kulübüne sahip çıktıktan sonra elde etmiş olduğumuz başarılardan rahatsızlık duyanların maalesef  Yalovaspor’u bu hale getirenler olduğunu açıkça ifade edebilirim. Göreve geldiğimiz bu yıla denk gelen Yalovaspor’un kuruluşunun 50. yıl organizasyonları boykot etmeye kadar veren kişilerin, bu çalışmalarına daha fazla sessiz kalmanın bir anlamı yok. Bu hafta sonu oynayacağımız şampiyonluk maçı kabul edilen Yalovaspor-Çiftlikköy Belediyespor maçı öncesi siyasi kimliklerini kullanarak, sporu ilgilendiren kurumlara baskı kurmak suretiyle avantaj sağlamaya çalışan herkesi şahsım ve kulübümüz adına kınıyorum.

Spor bilindiği üzere centilmenlik, dostluk adına en doğru sivil toplum hareketidir. Bunu farklı yerlere çekmek isteyenlere Yalova kamuoyunun müsaade etmeyeceğini, Yalovaspor taraftarının da bu oyunlara alet edilerek kişisel hesaplarına payda sağlayamayacağını herkes bilmeli. Yönetime geldiğimiz günden itibaren, centilmenlik, dostluk ve kardeşliğe katkı sağlayacak çalışmalarımızı öncelikli görevimiz bilerek, bölge sporuna sağlamak istediğimiz katkıların göz ardı edilmesinden duymuş olduğumuz rahatsızlığında altını çizmek istiyoruz. Bu sebeple önümüzde oynanacak olan spor müsabakalarını olması gerektiği gibi, başladığımız gibi, dostluk ve centilmenlik adı altında tamamlamak istiyoruz.

Yalovaspor, Yalova ilinin milli takımıdır.Sorumluluğumuzun ve üzerimize düşen görevlerin bilincinde olarak tüm Yalova kamuoyuna, şehir takımına sahip çıkmalarını ve birlik beraberlik içerisinde Türkiye futbol arenasında ait olduğu yere adını yazdırırken bu başarıların altında imzaları olması arzu ediyor, 14 Nisan 2013 Pazar günü, oynanacak olan Yalovaspor – Çiftlikköy Belediyespor maçına davet ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim