65 sporcuyla çalışmalarını sürdüren İhtisas Kulübü 4 aylık çalışmanın ardından velilerin de yoğun ilgisiyle oldukça renkli geçti.

Taekwondo İhtisas Kulübü  Antrenörler Mehmet Ersoy,” Taekwondo sporundaki disiplinle sporculuğun yanı sıra kişisel disiplini kazanıyorlar amacımız sağlıklı bir toplum oluşumunda katkıda bulunmaktır. Kemer terfi sınavları taekwondonun en önemli bölümlerinden biri olup, periyodik olarak yapılan ve her öğrenciyi bekleyen uygulamalardan biridir.Bu sınavlar öğrencilerin bilgilerini test etmeleri, seviyelerini öğrenmeleri, bir üst seviyeye geçmeleri, pratik ve teorik bilgilerini ilerletmeleri açısından birer fırsattır” şeklinde konuştu.

Sporcuların gösterdiği performanstan oldukça memnun olduğunu dile getiren Antrenör Ahmet Aydın, ”Kemer terfi sınavları sporcunun seviyesini ve ona göre çalışma programını tespit eder. Çünkü belli bir seviyeyi yakalayamamış bir sporcuyu bir ileriki aşamaya atlatmak, sporcu içinde ağır bir yüktür. Yeni bir salona kayıt olduğunuzda, kemer seviyenizi söylediğinizde, çalıştırıcının sizin için uygulayacağı çalışma programı hemen hemen bellidir. Yani her kemer seviyesinin belli çalışma programı vardır. Her kemerin sınav metotları ayrı ayrıdır ve önceden hangi teknikleri yapacağı bellidir. Yinede siyah kemerli tecrübeli sporcular sınav esnasında genç ve yeni başlayan sporculara yardımcı olurlar, onlara eşlik ederler ve sınav esnasında birlikte teknik yaparak onları rahatlatırlar. 4 aylık sıkı çalışmanın ardından aldıkları kemerler sonrasında sporcularımızı coşkulu ve sevinçli görmek bizleri de mutlu ediyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim