Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) tarafından yapılan açıklama da COVİD-19 salgını nedeniyle Ekim ayı sonuna kadar Bölgesel Amatör Lig ve Yerel Amatör Liglerin oynanmayacağı belirtilmişti. Bu karar sonrasında amatör futbolcular ve kulüpler seslerini sosyal medya üzerinden ve yaptığı eylemlerle dikkat çektiler.

Bölgesel Amatör Ligin oynanmasını isteyen takımların PCR Testlerinin yapılması konusunda maddi kaynak isterlerken, ayrıca katılım bedelinin ise 50 Bin TL’den 15 Bin TL’ye çekilmesini beklediklerini dile getirdiler.

“İstanbul’u BAL’da temsil edecek takımlar buluştu”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez’in de yer aldığı toplantıda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etme hakkı bulunan 27 İstanbul takımı sezon ile ilgili görüş ve fikirlerini beyan ettiler.

İstanbul İstinye’de bulunan Orhan Saka Amatör Evi’nde gerçekleşen toplantı da kulüp temsilcileri söz alarak bu sezonu oynamak istediklerinin altını çizdiler.

Toplantı sonunda COVİD-19 salgınıyla ilgili olarak vaka sayılarının gözlemlemek için 2020 Ekim ayı sonuna kadar beklenilmesi konusunda mutabık kalındı.

Editör: TE Bilişim