yalova-tbl-hafta-sezon-lider-semt77 (2)Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonunun 22. Haftası geride kaldı. Bu sezon 18 takımın mücadele ettiği ligde hem şampiyonluk, hem Play-Off hem de küme düşme hattında büyük çekişme yaşanırken favoriler kazandı. 20. Galibiyetine imza atan Semt77 Yalovaspor liderliğini sürdürdü.

yalova-tbl-hafta-sezon-lider-semt77 (3)Yeşil Kırmızılı ekibimizi 18 galibiyetle Sigortam.net ve 17 galibiyeti bulunan Gaziantep Basketbol takımları takip ediyor. Küme düşme hattının takımlarında da değişiklik yaşandı. 7 galibiyeti bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor son sıraya yerleşti. Düşme korkusunu yaşayan bir diğer takım ise bir üst basamağında bulunan 8 galibiyete sahip Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor oldu.

Teşvikiye Fişi İlk Yarıda Çekti Teşvikiye Fişi İlk Yarıda Çekti

22. haftanın açılış maçında Konyaspor evinde Finalspor’u 82-66 yendi. Üst ligi hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi bu hafta hata yapmayarak Kapaklıspor engelini 85-66’lık skorla aştı. MKE Ankaragücü İkon Menkul galibiyetlerine yenisini ekleyerek Fenerbahçe Koleji Novotel’i 97-84 devirdi.

yalova-tbl-hafta-sezon-lider-semt77 (6)Şampiyonluk adaylarından Sigortam.net evinde OGM Ormanspor’u 85-74 mağlup etti. Bu haftanın en yüksek skorlu maçında Gaziantep Basketbol rakibi Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u 107-102 yenerek rakibini son sıraya itti.

Bu sezonun en farklı takımlarından Alagöz Holding Iğdır Basketbol sahasında Bornova Belediyesi Karşıyaka engelini 80-69’la aştı. Çayırova Belediyesi sahasında şov yaptığı mücadelede Esenler Erokspor’u 81-67 yendi. Bu haftanın tek deplasman galibiyetine Pizza Lazza Haremspor’u 89-87 yenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor elde etti. Bu haftanın kapanışını ise Semt77 Yalovaspor evinde Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’i 65-61 yenerek yaptı. Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde 23. Hafta maçları 6 ve 7 Şubat tarihlerinde başlarken 8 Şubatta oynanacak maçlarla son bulacak.

yalova-tbl-hafta-sezon-lider-semt77 (1)

Editör: Arda Yavuz