36 puanlı Anadolu Basket ve 34 puanlı Nadir Gold İstanbul Basket takımları son iki sırayı alarak Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne düştü. 50 puanlı Samsunspor, 49’ar puanlı Büyükşehir Hastanesi Konyaspor ve Semt77 Yalovaspor, 48 puanlı Mamak Belediye, 47’şer puanlı Akhisar Belediye Basketbol ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, 46 puanlı Manisa Büyükşehir Belediyespor ve 45 puanlı Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Play-Off’u garantileyen takımlar oldu.

Normal sezonun son haftasında Ankara’da Mamak Belediyesi’ne konuk olan Semt77 Yalovaspor parkeden 89-85 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Şampiyon Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, Play-Off biletini alamayan GCT Düzce’ye konuk olurken rakibini 102-73 mağlup etti. Küme düşmesi haftalar öncesinde kesinleşen Nadir Gold İstanbul Basket evinde Akhisar Belediye Basketbol’a 87-74 boyun eğdi. Samsunspor sahasında Manisa Büyükşehir Belediyespor’u 85-76 yenerek önemli bir avantajı elinde tuttu.

İnişli çıkışlı grafik çizen Balıkesir Büyükşehir Belediyespor sahasında Bornova Belediyespor’u 84-76 devirerek hayat buldu. Küme düşen bir diğer takım olan Anadolu Basket ağırladığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’a 94-74 yenildi.

Bursa’da BUDO Gemlik’e konuk olan Federasyon Kupası şampiyonu Sigortam.net parkeden 82-77 galik ayrılmasına karşın Play-Off’a kalamadı. Finalspor sahasında zorladığı maçta Büyükşehir Hastanesi Konyaspor’a 79-75 mağlup oldu. Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun ardından gözler 18 Mayıs Salı günü başlayacak olan Play-Off maçlarına çevrildi.

Editör: TE Bilişim