Hazırlık çalışmalarımız ve devam eden kampımızla ilgili olarak açıklama yapan Genel Koordinatör Kartal Tekin,” Yalovaspor'a geldiğim ilk gün söylediğim gibi adeta reanimasyon(yeniden canlandırma)ünitesinde bulunan Yalovaspor'u bugün adeta yoğun bakım odasından servis alanına çıkardığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Bu benzetme ve teşbihte hata olmadığını aksine başladığımız günlerdeki durumu mükemmel tarif ettiğini düşünüyorum. Çok etkili liderlik yapan inanmış,Yalovaspor'un hak ve hukukunu her yerde her daim savunan Yalovasporluların gurur duyacağı bir başkanımız ve yönetim kurulumuz var.Mesailerini Yalovaspor için harcıyorlar.Kampımızda tüm ihtiyaçları anında karşılıyorlar.Kampımız başladığı ilk günden bu yana Teknik Direktörümüz Ahmet YILMAZ hocamız da kalitesini ortaya koydu ve mükemmel bir kamp ortamı sağladık.30 kişilik bir oyuncu kadrosuyla kampa başladık.

Bu süreç sonunda kadromuzu 24 kişiye indireceğiz.Fakat Ahmet Hocamız şu an kampta bulunan tüm sporcularımız ve öz kaynaklarımızdaki tüm oyuncularımızdan sezon içinde faydalanabileceğini üstüne basa basa belirtiyor.Oyuncularımız her geçen gün daha güçleniyorlar ve takımdaşlık duygusunu daha da geliştiriyorlar. Takımımıza aynı zamanda mental anlamda da yatırım yaptık ve sonuçlarını da alıyoruz. Kampın ilk günü oyuncularla yaptığımız toplantıda her sporcumuzun 2 milyon dolarlık potansiyeli olduğunu ortaya koyduk.Oyuncularımız bu potansiyellerini yakalamak,korumak ve yükseltmek bilinciyle hareket ediyorlar.Evet bugün süper ligde iyi bir oyuncu ortalama 2 milyon dolara imza atıyorsa Yalovaspor'da forma şansı bulan oyuncularımızda da bu potansiyel olduğunun tüm oyuncularımız farkındalar.

16 yasındaki iki oyuncumuzu bugün Beşiktaş takımı alıyorsa bu oyuncularımızın normal süreçte potansiyellerinin 2 milyon dolar civarında olduğu hayal olmasa gerek.Beşiktaş'ta oynayan Necip'in,Fenerbahçe'de oynayan Caner'in yada Galatasaray'da oynayan Semih'in bugünkü değeri sanırım bu konudaki duruşumuzu ve düşüncemizi destekler niteliktedir.Yalovaspor kadrosunda da bu kalitede oyuncular var.Bu mantaliteyle yola çıktığımız için de transfer çalışmalarımızda hep genç ve gelecek vaat eden oyuncuları takımımıza kazandırdık.Yeteneklerinden asla şüphe duymadığımız oyunculardan oluşan bir takım oluşturduk.13 yaşındaki bir oyuncuyu bile yeteneklerine inandığımız için İstanbul'dan Yalova'ya getirdik.Tüm bakım ve okul masraflarını kulüp olarak üstlendik.Oyuncularımız tam bir kolej takımı havasındalar.İnsani kaliteleri mükemmeller.Gelişmeye açıklar.Birbirlerine destek oluyorlar.

Teknik Direktörümüz Ahmet Yılmaz hocamıza inanılmaz bir inançları oluştu.Bunu çok kısa süre içerisinde başardık.Kampımız bayram öncesinde sona erecek. Bir kaç gün istirahattan sonra çalışmalarımız yeniden hızlanacak ve hazırlık müsabakaları periyoduna gireceğiz. Ekim ayı başında takımımız hazır olacak. Hocamızın da tüm planları bu yönde. Yalovaspor'u futbolcu fabrikası yapmayı istiyoruz.Ülkemizde lisanslı spor yapan futbolcu sayısı diğer branşlara göre fazla olsa bile diğer ülkelere göre çok geride.Nüfusu bizim 10 da birimiz olan ülkelerde bile lisanslı sporcu sayısı bizden 10 kat fazla.Bu çok enteresan bir durum ve olimpiyat oyunları sürecinde bu durum sıklıkla konuşulur oldu.Bu gerçekten hareket ederseniz Yalova ilimizin de nüfus olarak çok büyük bir potansiyeli olmadığını düşünürseniz Yalovaspor'un yalnızca öz kaynaklarına bağlı kalarak futbolcu fabrikası olmasının ne kadar zor olduğunu aklınızda mantığınızda vicdanınızda kabul eder.Dolayısıyla biz bu doğrultuda çalışmalarımızı bölgesel olarak yapmayı planlıyoruz.

Yalovaspor kulübü Yalovalıların Milli Takımı ve Yalova sporunun en büyük markasıysa Yalova'da ve bölgede yetişen yada yetişmekte olan sporcuları Yalovaspor'a kazandırmak bir beceridir.Aslında ukalalık yapmayayım bu düşünceyi bu kadar net bir şekilde ve bu bilinçte ortaya koymak bile bir beceridir.Bu doğrultuda hareket etmeye karar verdiğimiz için Yalova futbolunda ismi öne çıkan genç oyuncuları takımımıza kazandırmak istedik.Bazı olumsuz tepkiler de aldık.Eskiden kalma negatif yaklaşımlar ve alışkanlıklarla bu süreçte mücadele verdik.Fakat çoğunda da başarılı olduk.Çünkü farkımızı ortaya koyduk.Kendimizi ve düşüncelerimizi iyi anlattık.Aynı mantaliteyle hareket edeceğiz ve bölgemizdeki iyi oyuncuları Yalovaspor formasıyla futbol piyasasına süreceğiz.Çok yakın zamanda Yalovaspor formasıyla vitrine çıkan çok önemli oyuncuları göreceğimize inanıyoruz.Yalovaspor bir dönemlerin Boluspor'u gibi futbolcu fabrikası olarak anılacaktır.Bu bizim 5 yıllık stratejik planımızın en önemli hedefidir.Bu hedefe ulaşabilmek için en büyük avantajımız bu kalitede yönetişim yapan bir başkan ve yönetim kuruluna sahip olmamızdır" dedi.
Editör: TE Bilişim