TFF tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen Bölgesel Amatör Ligi’nde 14. Grup’taki ekiplerimizden Altınova Belediyespor, lider Gebzespor’un 6 puan gerisinde ve 29 puanla ikinci sırada devre arasına girdi. Bir diğer takımımız Yalovaspor ise küme düşme potasının 3 puan yukarısında, 7 puan ve averajla 12.sırada yer aldı.

Futbolseverler Bin 227 maç izledi

İlk yarı rakamlarına göre BAL’da 14 grupta ilk devrede futbolseverler toplam bin 227 müsabakaya tanıklık ettiler. İlk yarısı 1-2 Ekim 2022 tarihlerindeki karşılaşmalarla başlayan BAL’da devre arasına ise 24-25 Aralık 2022 tarihlerinde oynanan maçlarla girildi. BAL’da 80 ilden 196 katılımcı takım bulunuyor. BAL’da 2. Grup’ta Adıyamanspor ve Malatya Akçadağspor, 5. Grup’ta Kardemir Karabükspor, 6. Grup’ta Ankara Başkent Şafakspor, 8. Grup’ta Antalya Kemerspor ve 13. Grup’ta da Kırklareli Kavaklıspor, ikişer müsabakaya çıkmayıp talimatlar gereği AFDK tarafından bir alt lige düşürüldüler.

Sezonun ilk yarısında toplam 3 bin 259 gol kaydedildi. 39 gol ile Ermaş Muğlaspor, 35 golle Tokat Niksar Belediyespor ve 33 golle Kahramanmaraş İstiklalspor, en çok gol atan takımlar oldu. Manisa Yunus Emre Belediyespor’dan Enes Yıldırım ve Ermaş Muğlaspor’dan Sergen Şakirler, 13’er golle en golcü isimler oldu. İlk yarıda yönetim kurulu tarafından 1 takıma, Amatör Disiplin Kurulu tarafından 14 takıma hükmen mağlubiyet cezası uygulandı. 44 yönetici ve teknik adama da hak mahrumiyeti cezası verildi. Ayrıca 15 müsabakaya seyircisiz oynama cezası ve 7 takıma da 3 puan tenzili cezası uygulandı.

Bölgesel Amatör Ligde ilk yarıda toplam 437 kırmızı kart gösterildi. 17 takımın oyuncuları da hiç kırmızı kart görmedi. 7 kırmızı kartla Vangölü Sportif Faaliyetler Spor, 6 kırmızı kartla Batman 72 Belediyespor, Denizli Çibril Kırıkalan Demirspor, Aydın Davutlar Belediyespor ve yine Denizli’den Güreller Lojistik Yeşil Çınarspor, en çok kırmızı kart gören takımlar oldu. Ayrıca sezonun ilk devresinde toplam 7 bin 325 sarı kart da gösterildi.

Editör: TE Bilişim