32 puanlı Tarsus Belediyesi liderliğini sürdürürken, 31 puanlı Fenerbahçe Gelişim, 30 puanlı İzmit Belediyespor, 28’er puanlı Kırklareli Basketbol ve Elazığ İl Özel İdaresi ile 26 puanlı Botaş Gelişim takımları takip ediyor. Üst üste iki maça çıkmayan Karşıyaka Çarşı Koleji Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kararıyla ligden ihraç edilerek küme düşerken kırmızı bölgede ayrıca 20 puanlı Emlak Konut Gelişim yer aldı.

18. haftanın açılış maçında Kırklareli Basketbol ile Elazığ İl Özel İdaresi kozlarını paylaştı. Mücadeleyi ev sahibi ekip 84-63 kazandı. Son haftalarda form düşüklüğü yaşayan Botaş Gelişim’e konuk olan şampiyonluk adayı İzmit Belediyespor rakibini 67-62 devirdi.

Alanya Belediyespor Antalya Güneşi GSK’ya konuk olan lider Tarsus Belediyesi parkeden 72-63’lük galibiyetle ayrılan taraf oldu. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak bu hedefine odlukça uzak olan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor evinde son sıradaki Emlak Konut Gelişim’e 55-49 mağlup oldu. Ege derbisinde Ege Yapı Urla Gençlik sahasında Turgutlu Belediyesi engelini 80-76’lık skorla aştı. HDİ Sigorta Yalova VİP sahasında Tourism X Boğaziçi Basketbol’a 77-76 boyun eğdiği bu haftada Fenerbahçe Gelişim evinde DİBA’yı 66-57 devirdi. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 19. Hafta maçları 20-21 ve 22 Ocak 2023 tarihleri arasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim