Mersin ekibini 31 puanla Fenerbahçe Gelişim, 29 puanlı Elazığ İl Özel İdaresi, 28’er puanlı Kırklareli Basketbol ve İzmit Belediyespor ile 27 puanlı Botaş Gelişim yakından takip ediyor. Turuncu Sarılı ekibimiz bu haftayı 22 puan ve averajla 13. Sırada noktalarken, küme düşme hattını 20 puanlı Emlak Konut Gelişim ve ligden çekilen Karşıyaka Çarşı Koleji oluşturuyor.

17. haftanın açılış maçında Ankara’da DİBA’ya konuk olan Kırklareli Basketbol parkeden 66-57 galibiyetle ayrıldı. Karşıyaka Çarşı Koleji-Botaş Gelişim maçı ev sahibi ekibin maça çıkmaması sebebiyle ertelendi.

Tourism X Boğaziçi Basketbol deplasmanına çıkan Alanya Belediyespor Antalya Güneşi GSK evine 57-54’lük galibiyetle döndü. İzmit Belediyespor sahasında Emlak Konut Gelişim takımını rahat bir oyunla 93-81 yendi.

Lider Tarsus Belediyesi sahasında Ege Yapı Urla Gençlik’le karşılaşırken mücadeleden 70-65’lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Elazığ İl Özel İdaresi deplasmanına çıkan HDİ Sigorta Yalova VİP üç periyot önde götürdüğü olaylı maçtan 81-69’luk yenilgiyle ayrıldı. Ligde kalma savaşı veren Turgutlu Belediyespor evinde Elazığ Basketbol’a 83-75 boyun eğdi. Bu haftanın kapanış maçında Fenerbahçe Gelişim evinde Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor engelini 86-73’le geçti. Ligde 18. Hafta maçları 13 ve 14 Ocak 2022 tarihleri arasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim