Çotanaklar, Liderliği Ziyafetle Taçlandırdı Çotanaklar, Liderliği Ziyafetle Taçlandırdı

HDI Sigorta Yalova VİP’in mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi(TKBL)’nin 14. Haftasında parkeye favori çıkan takımların aldığı galibiyetler dikkat çekti. 13. Galibiyetini alıp puanını 27’ye yükselten Zonguldakspor Basket 67 liderliğini sürdürdü.
Karadeniz ekibini 26’şar puanla YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol ve Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor ile 24 puanı bulunan 01 Adana Basketbol takip etti. Küme düşme hattını bu hafta 17’şer puanla Aslan Yol Burhaniye Belediyespor ve Tourism x Boğaziçi Basketbol ile ligden çekilen Çankırıspor Yükseliş oluşturdu.
14. haftanın açılış maçında Mersin’de ÇBK Gelişim’e konuk olan lider Zonguldakspor Basket 67 parkeden 69-59’luk galibiyetle ayrıldı. Alt sıraları yakından ilgilendiren müsabakada Tourism x Boğaziçi Basketbol sahasında Fenerbahçe Alagöz Holding Gelişim’e 71-68 boyun eğdi. Urla Belediyesi deplasmanına çıkan Botaş Gelişim Ankara’ya 86-62’lik galibiyetle döndü. Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor sahasında Aslan Yol Burhaniye Belediyespor engelini 71-59’luk skorla aştı. 01 Adana Basketbol’un konuğu olan Danilo’s Pizza Bursa Antspor’a 79-57 yenildi. Şampiyonluk adayı Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor rakibi Çerkezköy Belediyesi’ni 88-56 devirdi. Emlak Konut Gelişim’in konuğu olan YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol evine 64-53’lük galibiyetle döndü. Temsilcimiz HDİ Sigorta HDI Sigorta bu haftayı 20-0’lık galibiyetle kapattı. Ligin 15. Hafta maçları 23 ve 25 Aralık 2023 tarihleri arasında oynanacak.  

yalova-tkbl-sigorta-vip-sezon-lig-kadin-basketbol (4)yalova-tkbl-sigorta-vip-sezon-lig-kadin-basketbol (1)

Editör: Arda Yavuz