Nefes kesen maçların ardından 26 puanlı Tarsus Belediyesi averajla liderliğini sürdürdü. Aynı puana sahip bu sezonun sürpriz ekibi Fenerbahçe Gelişim ikinci, 25 puanlı Botaş Gelişim üçüncü ve 24 puanlı İzmit Belediyespor’da dördüncü sırada yer aldı. Aldığı farklı yenilgi sonrasında 17 puanda kalan Turuncu Sarılı ekibimizi ile bu hafta maçına çıkmayan ve ligden çekilmesi beklenen 13 puanlı Karşıyaka Çarşı Koleji de küme düşme hattını oluşturdu.

14. haftanın açılış maçında DİBA’ya konuk olan ligde kalma savaşı veren Ege Yapı Urla Gençlik evine 62-44’lük galibiyetle döndü. Lider Tarsus Belediyesi evinde Emlak Konut Gelişim takımını 10 sayılık farkla 72-62 devirdi.

Ligde kötü günler geçiren Toursim x Boğaziçi Basketbol evinde Botaş Gelişim takımına 61-54’lük skorla boyun eğdi. Kırklareli Basketbol’a konuk olan HDİ Sigorta Yalova VİP parkeden 85-53’lük mağlubiyetle ayrıldı. Ligde kalma savaşı veren Turgutlu Belediyespor sahasında İzmit Belediyespor’a 72-50 yenildi.

Elazığ derbisinde Elazığ İl Özel İdaresi’ne konuk olan Elazığ Basketbol zevkli ve çekişmeli mücadeleden 85-74 kazanarak ayrıldı. Fenerbahçe Gelişim evinde Alanya Belediyespor Antalya Güneşi GSK’yı 71-65’le geçerken, Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor-Karşıyaka Çarşı Koleji maçı konuk ekibin maça çıkmaması sebebiyle tatil edildi. Ligde ilk yarının son hafta müsabakaları 23-24 ve 25 Aralık tarihleri arasında oynanacak.

Editör: TE Bilişim