Yeşil Kırmızılı ekibin başarılı teknik adamı Aytaç Yaka, 120 dakika sonunda penaltı atışları ile gelen tur sonrasında çok mutlu olduklarını belirtip oyuncularını kutlarken, bu maçı unutup ligdeki Karşıyaka ve kupadaki Sultanbeyli Belediyespor maçlarına odaklanacaklarını söyledi.

Yalova Atatürk Stadyumunda oynanan Ziraat Türkiye Kupası’nın 1. Turunda Yalovaspor normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 biten karşılaşmada Halide Edip Adıvarspor’u penaltılar sonrasında 6-4 yenerek 2. Turda Sultanbeyli Belediyespor’un rakibi oldu.

“Aslanlar gibi mücadele eden oyuncularımı kutluyorum”

Yalovaspor Teknik Direktörü Aytaç Yaka,” Öncelikle kupa maçında 120 dakika boyunca mücadele eden oyuncularımı sonucunda galip gelip tur atladıkları için tebrik ediyorum. Tur atladığımızdan dolayı gayet mutluyuz. Bazı takımlar liglere konsantre daha çok oluyorlar. Bazı takımlar kupaya önem vermiyorlar. Biz Yalovaspor olarak şehrin bir takımı olduğumuz için ve değerlere önem verdiğimiz için bu tarz kupa maçları bizim için çok önemli. Biz hem ligde hem de kupada biran evvel kendimizi en iyi noktaya taşımak istiyoruz. İnşallah takımımız ligde de daha olur. Daha iyi olması için elimizden geleni yapacağız. Bazen takımlar ligin ilk haftaları oturmamış olabiliyor. Sonraları oturup başarıya gidebiliyor. Sadece tek sıkıntımız şu dönem içerisinde zorlu bir süreçten geçmemiz. Hem zorlu rakiplerle oynuyoruz, hem peş peşe maçlar yapıyoruz. Dinlenme fırsatımız çok fazla olamıyor. Tabi ister istemez sakatlıklar da ortaya çıkıyor. Ama her şeye rağmen mazeret uydurmadan elimizdeki tüm oyuncularla elimizden gelen bütün gücümüzü sahaya yansıtmalıyız. Bunlar mazeret değil ama önemli oyuncularımızı yorgunluktan kaybedebiliyoruz. Ancak sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Bu turu atladık mutluyuz. Bir sonraki turu atlamak için de elimizden geleni yapacağız. Ligde de inşallah bu hafta galip geliriz. Bu galibiyetle birlikte inşallah takımımız rahatlık 3 puan açısından en azından moral motivasyon kazanır. Herkesin ayağına sağlık. Elimizden geleni yapıyoruz. Yalovaspor için daha fazlasını yapma adına çok çalışıyoruz çalışmaya da yapmaya devam edeceğiz. Eksiklerimizi gidermeye devam edeceğiz. Bundan sonraki maçlarda da başarılı olup camiamızı ve taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim