Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Hamdi Yılmaz, 51. Türkiye Kupası’na Yalova’dan katılacak takımın belirlenmesi için Türkiye Futbol Federasyonundan gelecek yazıyı beklediklerini bu yazının da hafta sonunda yada en geç pazartesi günü ellerinde olacağını söyledi.

Aday takımlar arasında Bölgesel Amatör Ligde yer alan Altınova Belediyespor, Armutlu Belediyespor ve yıllarca profesyonel liglerde yer alan en son Bölgesel Amatör Ligden bir alt lig olan Süper amatör Kümeye düşen Yalovaspor ve 2011-2012 futbol sezonunda Süper Amatör Kümede şampiyonluk sevinci yaşayan Esenköyspor yer alıyor.

Federasyon yetkilileri 150’den fazla takımın katılımı ile gerçekleştirilecek organizasyonun sezon boyuna yayılmasının hedeflendiğini ve heyecanın tüm kategorilerde yaşanacağını kaydetti. Sezon planlaması Türkiye Kupası’na göre yapılacak ve Eylül ayı sonundan itibaren maçlar start alacak.

Eleme ve grup maçları

Takım sayısının fazlalığı nedeniyle üst ligderde mücadele edecek takımlar Türkiye Kupası’na daha sonraki kademelerden iştirak edecek. İlk tur maçlarının eleme yöntemiyle yapılmasını planlayan federasyon, daha sonra grup maçlarına geçecek. Geçen sezonu 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle erken bitirmek zorunda kalan TFF bu yıl sezon bitiş tarihini Mayıs ayının son haftası olarak belirleyecek.

Ödüller artacak

Federasyon, Türkiye Kupası’na katılacak takımlara maddi kaynak sağlama konusunda da aktif rol oynayacak. İlk turdan itibaren kulüplere belli bir miktar katılım payı ödenecek. Türkiye Kupası organizasyonunun naklen yayınları için yeni bir ihale söz konusu olacak ve kupanın isim haklarıyla birlikte sağlanacak gelir bir havuzda toplanacak. Havuzda biriken para kulüplerin başarı oranına göre dağıtılacak. Kupanın naklen yayın ve isim hakkı gelirlerinin 10 milyon doların üzerinde bir değere pazarlanmasını hedefleyen federasyon, özellikle grup maçlarında kulüplere ciddi bir kaynak sağlamış olacak. Bu arada İddaa gelirleri de özellikle alt liglerde maddi sıkıtı yaşayan kulüplere nefes alma olanağı yaratacak.

Editör: TE Bilişim