Urla deplasmanın Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki en zorlu deplasmanlar arasında yer aldığını belirten başarılı koç, doğru isimlerle topu buluşturarak evlerine galibiyetle döndüklerini söyledi. Gelecek hafta Rize’yi ağırlayacaklarını belirten Sağlık, karşılaşmanın 18. Haftanın en önemli maçı olduğuna vurgu yaptı.

“Topu doğru isimlere verip kazandık”

HDİ Sigorta Yalova VİP Başantrenörü Furkan Sağlık,” Biz sezonun ilk yarısında rakibe yenilmiştik. Tek sayıyla kaybetmiştik. O anlamda rövanşı gibiydi. Matematiksel olarak üst sıralar için önemli bir maçtı. Urla deplasmanı ligin tehlikeli deplasmanlarından birisi. Oradan çıkmak kolay değil. Bu anlamda zor bir karşılaşmaydı. Aslı Sevinç sakatlığı nedeniyle oynamadı ve kadroda yer almadı. Tuğçe ve Miray’ın sakatlıkları devam ediyor. Eksik kadroyla çıktık ancak oyuncularım iyi reaksiyon verdiler. Cierra Dillard double-double yaptı. Çok büyük karakter saha koydu. Başak Altunbey, Gözde gibi oyuncularımızın skor katkılarıyla son çeyrekte savunma direncimizi arttırıp maçı kopardık. Maç içinde iki kere çift haneli farka ulaştık ancak sonradan üstünlük el değiştirdi. Çift haneli fark maçın özetini yansıtmıyor. İki kere bunu yakaladık ancak rakip hemen geriden geldi. Son dakikayı iyi yönettik. Sakin kaldık ve topu doğru adamlara verip müsabakayı kazandık” diye konuştu.

“Rize ile zor bir maç oynayacağız”

Hafta sonunda oynayacakları Rize Belediye maçının zorluğuna değinen Sağlık,” Miray sahada olacak. Sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kaldı. Ancak oynayabilir duruma geldi. Kendisi sakatlıktan yeni çıktığı için ne kadar verim verebilir bunu bilemeyiz ancak sahada durması bile bize yeterli moral ve motivasyonu verecektir. İlk maçı 10 sayıyla kaybettik. Hafta sonu oynayacağımız Rize Belediyesi çok formda. Onlar da play-off’un en güçlü adaylarından. Ayrıca Süper Lig’in en güçlü adayları arasında bulunuyor” dedi.

Editör: TE Bilişim