Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde 14. Hafta 8 karşılaşma ile tamamlandı. Yalova VİP ise bu haftada ikinci galibiyetini almayı başardı. Kırçiçeği Bodrum Basketbol ise ilk yenilgisini almasına karşın liderliğini sürdürdü.
Temsilcimiz Yalova VİP, 90. Yıl Spor Salonunda ağırladığı Mersin Basketbol’u 69-66 yenerek ikinci galibiyetini de bir Mersin takımından elde etti. İzmir’de oynanan maçta ise Bayraklı Belediyesi müthiş performansı sonrasında lider Kırçiçeği Bodrum Basketbol’u 68-54’lük skorla devirdi. Çankaya Üniversitesi ise üst üste ikinci yenilgisini evinde 71-51’lik skorla Urla Belediyesi’ne mağlup oldu. İstanbulgücü ise evinde yeni koçuyla çıkış arayan İzmit Belediyespor’a 52-51 yenildi. Elazığ İl Özel İdaresi ise sahasında aylardır maaş alamayan ve geçen hafta maça çıkmayan Tosyalı Toyo Osmaniye’ye 69-63 mağlup oldu.
Fenerbahçe Gelişim ise Milli yıldızı Tilbe Şenyürek’in performansıyla deplasmanda Edirnespor’u 93-71’lik skorla devirdi. Bursa BŞB BUDO ise galibiyetlerine bir yenisini Mersin BŞB Gelişim karşısında 79-64’lük skorla ekledi.
Ligin güçlü ekibi Mersin Basketbol ise evinde rahat bir oyunla Ferko Ilgaz Hotel Kastamonu’yu 68-44 mağlup etti.

Editör: TE Bilişim