Kaptan Nazlı Güler’in ardından HDİ Sigorta Yalova VİP Miray Uzunoğlu’nun yanı sıra Başak Altunbey, Fatma Ata ve Ecem Erk’i kadroda tuttu. Bu kapsamda Başkan Murat Yapıcı, teknik heyetle yola devam ederken, geçen sezon kadronun kilit isimlerinden 5 isimle anlaşma sağladı.

Tarihinin en iyi sezonunu geride bırakan HDİ Sigorta Yalova VİP’te transfer çalışmaları start aldı. Geçen sezon Play-Off finaline kadar yükselip Kadınlar Basketbol Süper Ligi’n kapısından dönen Turuncu Sarılılar iç transferi bitirdikten sonra dış transfere yönelecek ve iddialı bir kadro ile TKBL’de şampiyonluk arayacak.

“Miray yine başrolde olacak”

Kaptan Nazlı Güler’in ardından HDI Sigorta Yalova VİP, geçen sezonun kilit isimlerinden Miray Uzunoğlu’nu da kadroda tuttu. 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu Yalova ekibiyle geçen sezon 38 maçta parkede yer aldı. 27.05 süre ortalamasıyla mücadele eden Miray 7.97 sayı ve 3.03 ribaunt ortalamasıyla dikkat çeken Miray, 2.16 asist ortalaması yakaladı.

“VİP Başak’la pota altını karartacak”

Geçen sezonun ortalarında takıma katılan 26 yaşındaki pota altı oyuncusu Başak Altunbey bu sezonda VİP’in boyalı alandaki etkili isimleri arasında yer alacak. Yalova ekibiyle geçen sezon 31 maç oynayan tecrübeli isim 27.20 dakika ortalamayla 10.06 sayı ve 4.77 ribauntluk performansıyla takımının aldığı galibiyetlerde etkili olmuştu.

“Fatma rotasyonun kilit ismi olacak”

Türkiye’nin birçok önemli takımında oynadıktan sonra geçen sezon VİP’e gelerek performansını yukarıya taşıyan Fatma Ata yeni sezon da rotasyonun kilit ismi olacak. 2021-2022 sezonunda VİP formasıyla 29 maçta ter döken tecrübeli kısa forvet 9.54 dakika ortalamayla sahada kalan Fatma, 3.00 sayı, 1.41 ribaunt ve 0.38 asist ortalamalarıyla zorlu maratonu tamamlamıştı.

“Ecem’le yola devam eden”

Geride kalan sezonda şanssız bir sakatlık geçirerek neredeyse tüm sezonu kaçıran 22 yaşındaki oyun kurucu Ecem erk 13 maça çıkabilmişti. Zorlu bir ameliyat geçirmesine karşın genç oyuncu takım arkadaşlarını yalnız bırakmayarak kenardan destek vermişti. 13 maç oynayabilen Ecem, 14.36 dakika ortalamayla sahada kaldı. 3.20 sayı, 2.00 ribaunt ve 1.13 asist ortalamaları tutturan Ecem, play-off’lar da dahil olmak üzere yaklaşık 5 ay boyunca sahalardan uzak kalmıştı.

Editör: TE Bilişim