Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin 12. Haftası sonrasında Yalova VİP, son sıraya demir attı. Sezon başından bu yana 1 galibiyet alabilen temsilcimiz için tehlike çanları erken çalmaya başladı. Haftanın en dikkat çekici olayı ise şampiyonluğa oynayan Tosyalı Toyo Osmaniye’nin bu hafta maça çıkmaması oldu. 12’de 12 yapan Kırçiçeği Bodrum Basketbol en yakın rakibinin 3 galibiyet önünde liderliğini sürdürdü.
Düşme potasını yakından ilgilendiren maçta Yalova VİP, deplasmanda Ferko Ilgaz Kastamonu Basketbol’a 74-54 yenildi. Fenerbahçe Gelişim ise evinde Çankaya Üniversitesi’ni 89-70’lik skorla devirdi. Mersin Üniversitesi ise saha ve seyircisi önünde inişli çıkışlı grafik çizen Bayraklı Belediyesi’ni 74-60’lık skorla mağlup etti.
Evinde ki maça çıkamayan Tosyalı Toyo Osmaniye rakibi Mersin Basketbol’a hükmen 20-0 mağlup oldu. Lider Kırçiçeği Bodrum Basketbol ise sahasında İstanbulgücü’nü 69-43’lük skorla geçerken, İzmit Belediyespor ise kıran kırana geçen maçta Edirnespor’u 78-76’lık skorla geçti. Urla Belediyesi ise ağırladığı Bursa BŞB Budo takımına 65-61’lik skorla boyun eğerken, Mersin BŞB Gelişim ise sahasında şampiyonluğun güçlü adaylarından Edremit Belediyesi Gürespor’a 86-65 mağlup oldu.

Editör: TE Bilişim