Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde 16. Hafta geride kalırken, ligin dibine zincirleyen Yalova VİP ise tırmanışa geçti. Temsilcimiz bu haftayı aldığı galibiyetle 15. Sırada kapatmayı başardı. Adım adım Süper Lige ilerleyen Kırçiçeği Bodrum Basketbol ise liderliğini sürdürdü.
Geride kalan haftada evinde İstanbulgücü’nü ağırlayan Yalova VİP rakibini 73-62 yenerek rahat nefes aldı. Fenerbahçe Gelişim ise evinde Urla Belediyesi’ne farklı şekilde 97-67 yenildi. Çıkışta olan Bayraklı Belediyesi ise evinde ki zaferlere İzmit Belediyespor’u 72-69 yenerek devam etti. Adını Süper Lige yazdırmak isteyen Edremit Belediyesi Gürespor ise sahasında Ferko Ilgaz Hotel Kastamonu’yu 85-65 mağlup etti.
Yaptığı transferlerle dikkat çeken ve çıkışta olan Elazığ İl Özel İdaresi ise konuk ettiği Mersin Üniversitesi’ni 88-74’lük skorla geçerken, Edirne Belediyesi Edirnespor’da sahasında Mersin BŞB Gelişim’i 96-64 yendi.
Mersin Basketbol ise 36 sayıda kaldığı maçta lider Kırçiçeği Bodrum Basketbol’dan 53 sayı yiyerek mağlup olurken, Bursa BŞB Budo ise sahasında şov yaptığı maçta Tosyalı Toyo Osmaniye’yi 105-83’lük skorla devirdi.

Editör: TE Bilişim