Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde kalma savaşı veren Yalova VİP’te şok ayrılıklar yaşandı. Önce koçluğu bırakan Caner Yıllar, Sportif Direktörlük görevinden istifa ederken, takımın 3 yıldır kaptanlığını yapan Banu Yıllar’da takımdan ayrıldı.
TKBL’de yaşanan 1 haftalık tatilin ardından VİP’te önemli gelişmeler yaşandı. Son 3 sezondur başarıyla forma giyen 40 yaşındaki Banu Yıllar takımdan ayrıldı. 2015-2016 sezonunda VİP’in kapısından giren tecrübeli oyuncu, ilk sezonunda 25, ikinci sezonunda 39 maçta forma giymişti. Banu Yıllar bu sezon ise şuana kadar 19 maçta forma giyerken 8.4 sayı, 2.3 ribaunt ve 2.3 de asist ortalamasını istatistikleri yakalamıştı.
Yalova’da kadın basketboluna önemli katkılar sağlayan Caner Yıllar ise 2 sezonda hem koçluk hem de sportif direktörlük görevlerini yaparken, bu sezon başantrenörlüğü görevini Koray Erdoğdu’ya bırakmıştı.
Yalova’nın kendinde önemli bir yer edindiğini belirten Banu Yıllar, “Her vedada bir hüzün vardır. Ama hepsi bir yeni başlangıçtır. 3 sezondur takım kaptanlığı görevini büyük bir sorumluluk ve keyif ile yaptığım Yalova VİP takımından ayrılıyorum. Bu süre zarfında aile gibi olmamızı sağlayan ve hayat boyunca devamlı bir parçamız olacağına inandığım başkanımız Murat Yapıcı ve değerli ailesine, Yalovalı basketbol severlere, üç sezon boyunca görev yaptığım takım arkadaşlarıma ve taraftarımıza çok teşekkür ederim. Artık yeni bir başlangıç yapma zamanı” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
Yalova’daki kadın basketboluna katkım olduysa ne mutlu bana diyen Caner Yıllar, “3 sezondur sürdürdüğüm Yalova VİP’te Sportif Direktörlük görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Çalıştığım süre boyunca her zaman yanımda olan ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen değerli dostum ve kulüp başkanımız Murat Yapıcı’ya ve ailesine, çalışma arkadaşlarımıza, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline, Türkiye Basketbol Federasyonu Yalova İl Temsilciliği’ne, basın mensuplarımıza ve Yalovalı basketbol severlere sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunarım. Yalova’da kadın basketbolunun gelişimi ve kalıcılığında bir nebze katkım olduysa ne mutlu bana” dedi.

Editör: TE Bilişim