Yalova’nın yanı sıra Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Rize, Samsun ve Tekirdağ’da, “Sporcu fabrikaları” olarak adlandırılan çok amaçlı spor salonları yaptırılacak. İstanbul'un iki yakası ile Ankara'da ise Yenimahalle ve Ümitköy’de çok amaçlı spor salonları inşa edilecek.

Türkiye’nin dört bir noktasında tesisleşme adımları kapsamında  Aksaray, Edirne, Niğde, Ordu, Rize ve Van'da yapımına başlanılan olimpik ölçülerdeki yüzme havuzları tamamlandı. Amasya, Bayburt, Bingöl, Düzce, Karabük, Kilis, Mardin, Mersin, Nevşehir, Osmaniye, Yalova ve Yozgat illerindeki havuzların yapımı ise sürüyor.

Ayrıca  Aydın, Bilecik, Burdur, Gümüşhane, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Muğla, Samsun, Sinop ve Uşak ilerindeki olimpik havuz yapımı için ihaleye çıkıldı. Artvin, Bartın, Bitlis, Eskişehir, Hakkâri, Iğdır, Muş, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Zonguldak’ta yapılması planlanan olimpik havuzların projeleri hazırlanıyor. Böylece Yalova da bakanlığın 24 kente yaptırdığı olimpik yüzme havuzlarına sahip illerden birisi olacak.

Editör: TE Bilişim