Müsabakalar hafta içi 17.00 ile 23.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 13.00 ile 23.00 saatleri arasında yapılacak. Tek Bayanlar 18+, 30+, Tek Erkekler 18+, 40+, Karışık Çiftler, Çift Erkekler, Yeni Başlayan 18+ Bay ve Bayan kategorilerinde gerçekleştirilecek olan cumhuriyet turnuvasının fikstür çekimi 14 Eylül 2012 Cuma günü Yalova Tenis Kulübü’nde yapıldı.

Turnuvada kategorilerinde birinci ve ikinci olan sporculara kupa verilecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yalova Tenis Kulübü Başkanı Nurullah Başol, “Yalova Belediyesi Cumhuriyet Kupası Tenis Turnuvası, kulübümüz kortlarında start alacak. Turnuvadaki amacımız tenis etkinliklerine giderek artan bir ivme kazandırmak, tenis severleri bir araya getirmek, sağlıklı olmak kaydıyla herkesin tenis oynamasını teşvik etmek.

Bu yıl ilk defa başlattığımız 6-8 yaş grubu yaz spor okullarına giderek artan bir talep olmuştur. Gelecek yıllarda başlatacağımız yaz okullarını daha iyi bir şekilde organize ederek, katılım sayısını yüksek seviyelere çekmeyi düşünmekteyiz. Zira teniste başarıyı sağlamanın temel noktalarından birisi de küçük yaş gruplarından takım oluşturarak düzenli ve sürdürülebilir bir çalışmanın yapılmasından geçmektedir.

Önümüzdeki yıllarda spor alt yapı tesislerimiz tamamen bittiğinde, ulusal ve yerel düzeyde yapılacak tenis turnuvalarına daha fazla ev sahipliği yapmayı hedeflemekteyiz. Yalova Tenis Kulübü adına yakışır bir anlayış ve ilkesiyle,  kurumsal yapısıyla, spor etik kurallarına duyarlılığı ile örnek olmaya devam edecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim