“TBL’de bu sezon hiçbir zaman görülmemiş bir rekabete sahne oldu”

Öncelikle TBL’de normal sezonu değerlendiren Semt77 Yalovaspor Başantrenörü Hakan Yavuz,” Çok zor bir süreç gelirdik. Geldikten sonra eksikler vardı. Onları gidermek için sırasıyla gerek staffta olsun gerek oyuncu kadrosunda çözüm ürettik. Tabi bu arada maçlar devam ediyordu. Oyuncularımıza bazı yüklenmemeler yapmamız gerekiyordu. Sezon sonunu hesap ettiğimiz için, o noktalarda hem staffın Yalova’ya geldiğimde işi bilen işine hakim teknik ekiple karşılaşacağımızı tahmin etmiyordum. Gerek Dağhan Oğuz gerekse Tolga Üstün ve diğer ekip arkadaşlarımız olsun. Uzakta olduğumuz için işin içine girince bunları görüp fark ediyorsun. Yönetim kurulumuzun her maçta bizleri desteklemeleri başkanımız Orbay Tuna’nın gecesini gündüzüne katarak takıma sahip çıkması, en önemlisi Genel Menajerimiz Murat Dönmez’in elinin sürekli takımın üstüne olması, Şube sorumlumuz Hakan Tosun bizle birlikte olup hep destek verdi. Bunlar bana büyük kolaylık sağladı. Bizler sadece saha içinde oyuncularımızın bireysel durumlarıyla ilgilenip takımın performansını yükseltmekle ilgilendik. Onun dışında son etapta aramıza katılan Gökhan Güney oldu. Çok güzel bir ekip olduk. İnşallah Emeklerimizin karşılığını ilk olarak normal sezonda aldık. Tabi ki hem bu ligde hem de Süper ligde uzun yıllar koçluk yaptım. Ancak bu lig bu sezon hiçbir zaman görülmemiş bir rekabete sahne oldu. Geçtiğimiz sezonlarda hangi takımı isterseniz sorusunun yanıtı vardı. Ancak bu sezon öyle bir şey deme kimsenin lüksü yok” dedi.

“Play-Off’a kalan 8 takımın şansı bence aynı”

8 takımın Play-Off’taki şanslarının eşit olduğuna vurgu yapan Yavuz,” Son çıkışımızla ligi üst üste 6 galibiyetle kapattık. Orada iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Bu başarımızı Play-Off’ta göstermemiz gerekiyor. Play-Off’a kalan 8 takım arasında en az sayı yiyen takımız. Hücum üzerinde durup geliştirmek istiyoruz. Mamak’ta oynadığımız son deplasman maçında Yunus’un bir sakatlığı oldu. Çok iyi oynuyordu. Tam formunu yakalamıştı ki Play-Off’lara da hazır girecekti. Onun yokluğu bizi etkileyecek. Ancak onun yerine oynatacağımız oyuncularımız Yunus’un ortalama süresi olan 17’yi dakikayı bölüştüreceğiz. Neticede Kocaeli’nde çok iyi bir takım. Benden önceki Murat Yolcu sezon başında Yalova’yı çalıştırıyordu. Şuanda Kocaeli’nde iyi oyunculara sahip bunlar arasında Keshun Sherrill var. Oda geçen sezon Yalova’da oynadı. Can Altıntığ keza takım kaptanı Süper Lig tecrübesi olan bir isim. Tüm takımlar için çok kolay Play-Off sürecinin olmayacağı kıran kırana geçecek maçlar bizi bekliyor olacak. İnşallah birinci turdan alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Yalova, BSL’ye 1 Ay Uzaklıkta”

BSL’ye yükselmek istediklerini belirten Yeşil Kırmızılı ekibin tecrübeli koçu, “Play-Off’a baktığımızda Semt77 Yalovaspor Basketbol Süper Ligi’ne 1 ay uzaklıktadır. Bir ay içerisinde oynayacağımız maçlarla bu netlik kazanacak. Önce ilk turu Kocaeli ile oynayacağız. Sonra ikinci ve üçüncü turlar olacak. Çok kolay değil. Yalova’da bizlerin hatta herkesin isteği takımın Süper Lige çıkmasıdır. Takımımızın bunu başarabilecek gücü var. Oyun içindeki maç içindeki inişler çıkışlar. Ufak detaylar belirleyecek. O detayları çoğunu yaparak doğru savunma ve doğru hücumlar yaparak BSL’ye çıkmak istiyoruz” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim