Engelli sporunun masaya yatırıldığı toplantıda Yalova’nın bu hususta önemli çalışmalara başkentlik yapması hususunda fikir birliğine varıldı.

Dünya Ampute Futbol Federasyon Başkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Yalova'ya gerçekleştiren Öztürk, engelli sporuna ve sporcularına yönelik destek ve katkılarından dolayı Yalova Belediye Başkanı Tutuk'a teşekkürlerini iletirken, "TBESF başkanlığımın yanı sıra Dünya Ampute Futbol Federasyonu Başkanlığı görevine geldikten sonra ilk ziyaretimizi Yalova'ya yapmak istedik. Yalova, engelli sporu için ülkemizin önemli illeri arasındadır. Yalova'yı yıllardır tekerlekli sandalye basketbol branşında başarıyla temsil eden ve Türkiye'nin adını uluslararası alanda yakaladığı başarılarla duyuran YOSK, hem kentin hem de ülkemizin markası haline gelmiştir. Engelli sporuna her zaman hizmet eden değerli kulüp başkanımız Alpaslan Erkoç'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca yine engelli sporuyla sporcularımıza destek vererek bizi en iyi şekilde ağırlayan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'a şükranlarımızı iletiyoruz. Federasyonumuzun İstanbul'da yapmış olduğu toplantıda YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç, belediye başkanımızdan övgüyle bahsetti. Göreve geldikten sonra Yalova'nın uzun süredir almadığı hizmetleri aldığını bizlere iletti. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi Türkiye'nin ve dünyanın marka kulüplerinin yanı sıra büyük şehir belediye takımlarının engelli sporuna verdikleri önemin aynısını Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'un da vereceğine inancımız oluştuğundan, bu kapsamda da ilk ziyaret durağımız Yalova olmuştur" diye konuştu.

“YOSK Yalova’nın Gururudur”

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’da nazik ziyaretlerinden dolayı Arif Ümit Öztürk ve ekibine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Vekili, "İnşallah ilerleyen yıllarda 3 büyük kulübün dışında YOSK da Süper Lig şampiyonu olarak bizleri gururlandıracaktır. Buna inanıyoruz. Engelli bireylerin hepsi bizim için önemlidir. Yalova'mızı spor alanında temsil eden tüm kulüplerimize desteklerimiz sürecektir" dedi.

Editör: TE Bilişim