Yalova Üniversitesi bayan voleybol takımı, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)’nün ev sahipliği yaptığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2. lig Voleybol Turnuvasında şampiyon oldu. Çekişmeli geçen maçlarda üniversiteli öğrenciler şampiyonluk kupasına sahip olabilmek için mücadele etti. Bayanlar kategorisinde Yalova Üniversitesi’nin yanı sıra Düzce Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversiteleri mücadele etti.
Antrenör Mihrican Deviren çalıştırdığı Yalova Üniversitesi’nin sultanları, 1 Aralık Cuma günü oynadığı maçlar kapsamında Düzce Üniversitesi, ikinci maçında Kırklareli Üniversitesi’ni, üçüncü maçında ise ev sahibi Gebze Teknik Üniversitesini 3-0’lık skorla geçti.
Turnuvanın ikinci gününde ise önce Uşak Üniversitesi’ni final niteliği taşıyan maçta ise Uludağ Üniversitesi’ni set vermeden geçen Yalova Üniversitesi bayan voleybol takımı şampiyon olarak adını Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 1. Ligine yazdırdı.
Organizasyonun ardından Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan Vekili Yalçın Tokay, antrenör Mihrican Deviren ve oyuncular büyük sevinç yaşadılar. 

Editör: TE Bilişim