Yalova’ya ve Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç’a teşekkür eden Uztürk, organizasyonun sorunsuz ilerlediğini ve üçüncü etapla birlikte Play-Off müsabakalarının da Yalova’da olacağının müjdesini Yalovalılara verdi.

“Yalova önemli bir organizasyona imza atıyor”

Dünya’nın birçok noktasında liglerin oynanmadığına ülkemizde ise Yalova’nın Süper Lig ve 1. Lig maçlarına ev sahibi olmak için canla başla mücadele verdiğini belirten  TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk, “Tekerlekli sandalye basketbolunda bu tür organizasyonlar gerçekten zordur. Ben geçmişte gençlik ve spor il müdürlüğü yaptığım için de biliyorum. Zaman zaman bu tür organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Burada bir kulüp başkanı arkadaşımız elbette valiliğimiz ve belediyemizin de desteğini alarak bazı şeyleri çözüyor. 15 tekerlekli sandalye basketbol takımı var burada. Bunlar iki ayrı salona taşınıyor. Buradaki yerel imkanların hepsini YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç kardeşimiz seferber etmiş durumda. Gece gündüz demeden bizimle irtibat halinde. Kendisi de yerinde takip ederek sorunları çözüyor. Ben kendim bir kez daha federasyonum olarak ve buraya gelen kulüpler adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Süper Lig Takımları Yalova’da Olmaktan Mutlu”

Türkiye’nin en önemli takımlarının hem Yalova’dan hem de organizasyon yapısından ötürü mutlu olduğunu ifade eden Uztürk, “Şuanda bütün ekipler Yalova’da olmaktan çok mutlu. Diğer etapların da burada yapılmasından yanalar. Biz de play-off’ları büyük ihtimalle burada oynayacağız. Üçüncü etap zaten Yalova’da. Burayı çok s evdik ve Yalova’dan gitmek istemiyoruz. Alpaslan Erkoç başkanı biraz daha yoracağız. Kendisini ve kulübünü destekleyenlere de teşekkür ediyorum. Bu tür kulüpleri yaşatmak lazım. Kentin varlığı ve reklamı için çok önemli. 3-4 organizasyonda binden fazla misafir Yalova’ya gelmiş olacak. Kafilelerin gelmesiyle esnaf kazanacak, manav kazanacak. Bu da önemli konu. Bu vesileyle Alpaslan kardeşimizin her zaman federasyon olarak yanındayız ve elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

“Alpaslan Erkoç takdiri hak eden bir arkadaşımız”

YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç’un yaptıkları ve hizmetleriyle takdiri hak eden biri olduğunu belirten Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Dünya Ampute Futbol Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, “Kendisi kentin imkanlarıyla takım oluşturmuş bir arkadaşımız. Üç büyükler diye nitelendirdiğimiz ekipler de yurt dışından transferler yaparak önemli mücadeleler ediyorlar. Bu arz-talep meselesi. İmkanlar arttıkça, Alpaslan kardeşimizin imkanları da artacaktır. O da daha geniş profilli takım oluşturacaktır. Her şeye rağmen tebrik ediyoruz. Bu pandemi ortamında bir sürü insan, kulüp, kuruluş, kurum hepsi olumsuz etkilenmişken bu mücadeleler çok değerli ve önemli” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim