Eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu Sırrı Acar, Avrupa Şampiyonu Ali Kayalı, Altınova Kaymakamı  Nurullah Kaya, Tersaneler Spor Kulübü Başkanı Aziz Bozok, Güreş Milli Takım antrenörü Murat Gençtürk, Güreş İl  Temsilcisi Selim Acar,  Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ederek 2016 yılını değerlendirdi.
Yapılan ziyarette Avrupa ve Dünya Şampiyonu Sırrı Acar, “Yalova’da ata sporumuz olan güreşin  son iki yılda  ulusal ve uluslararası tarihi başarılara imza atması ve  bugüne kadar Olimpiyat oyunlarında hiçbir spor dalında sporcumuz olmamasına karşın, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil eden sporcumuzun güreşçi olması bizler için ayrı bir  gururdur. Bu yolda emeği geçen herkesi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum”  şeklinde konuştu.  
“Kaya, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için elimizden geleni yapıyoruz”
Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya,” İlçemizde açılan kurslar neticesinde özellikle  güreş, futbol, boks, halter, yelken, karate, taekwondo, judo gibi branşlarda faaliyet gösteriyor ve gençlerin  kötü alışkanlıklardan, madde bağımlığından, obezite ve diyabetten uzak kalmaları, sağlıklı yaşamaları  için elimizden geleni yapıyoruz. Bizlere bu anlamda desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” dedi.
“Kaplan, Yalova güreşte öneli başarılar kazandı”
Spor İl Müdürü Metin Kaplan, “ Yalova’da kısa zamanda güreş branşında önemli başarılar kazandıran milli takımlarda bir çok sporcu ve başarısı bulunan ilimiz kulüpleriyle gurur duyuyoruz, ilimiz her geçen gün başarılarına başarı katıyorlar inşaallah  bundan sonraki şampiyonalarda ve olimpiyat yolunda da başarılı olmak için var gücümüzle çalışacağız, ayrıca güreşin tarihi geçmişi açısından Fevziye Yağlı Güreşleri ve bu sene 2. düzenlenen Hersek Yağlı Güreşleri  ilimizin önemli güreş organizasyonlarındandır.  İlimizin gururu olan güreşe  desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kredi Yurtlar Kurumuna, ASKF'ye, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, kulüp ve sporcularımıza maddi manevi destek olan iş adamlarına teşekkür ederiz" diyerek sözlerine nokta koydu.

Editör: TE Bilişim