Yalova’da U13 grubunda mücadele ettikleri kulüplerinden ayrılarak, Kocaeli ligine katılmak üzere Gölcük Karadenizspor’la kader birliği yapan dokuz futbolcumuz Kocaeli liginde katıldıkları U14 ve U15 lig kategorilerine adeta damga vurarak başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.
Başkanlığını eski profesyonel futbolcu Murat Cinemre ve yardımcılığını bir zamanlar Kocaelispor, Gaziantepspor, Eskişehirspor, Diyarbakırspor, Çaykur Rizespor gibi süper lig takımlarında oynayan Engin ÖZTONGA’nın yaptığı Gölcük Karadenizspor, 2017-2018 futbol sezonu U14 liginde 64 takımın katıldığı yedi grupta, E grubunda mücadele ederek grubunu namağlup şampiyon olarak tamamlayarak playoff grubuna yükseldi. Dört grupta deplasmanlı maçların oynandığı ve grup birincilerinin Türkiye Şampiyonası’na gideceği, zorlu ve zevkli mücadelelerin geçtiği bu grupta da grup birincisi olarak şampiyon olan Gölcük Karadenizspor,  adını Türkiye Şampiyonasına yazdıran dört takımdan biri oldu.
U15 liginde de fırtına gibi esen Gölcük Karadenizspor, kendi grubunda son maçların oynanacağı bu haftada playoff grubuna katılmayı şimdiden garantilemiş durumda.
Yalova grubunun antrenörlüğünü ise Yalova’nın tanınmış yüzü Yalçın ÖNEM (Arnavut Yalçın) yapıyor. İdmanlarını Taşköprü Belediyespor tesislerinde yapan futbolcularımız, velilerin desteğini de arkasına alarak müthiş bir başarı yakalayarak  Kocaeli ligine damga vurdu ve bunun sonucunda, stoper mevkiinde oynayan futbolcumuz Kerem ERDEM, Türkiye’nin en köklü alt yapı kulüplerinden olan Altınordu futbol kulübüne transfer oldu.
Yalçın ÖNEM’le yaptığımız röportajda kendisi şu ifadelere yer verdi. Öncelikle velileri kutlamamız lazım. Gerçekten bana ve çocuklarımıza çok iyi imkânlar sundular. Hiçbir fedakârlıktan kaçınmadılar. Bu yola inanarak çıktık ve hakettiğimiz yere geldik. Şimdi bunun haklı mutluluğunu yaşıyorlar. Yalova ekibi ile Gölcük ekibi 4-5 ay gibi çok kısa bir zamanda birbirleriyle kaynaşarak çok iyi arkadaşlık ortamı ve iyi bir takım oluşturdular. Gölcük ekibi zaman zaman idmanlarını bizimle yaparak taktik ve kondüsyon açısından futbolcularımız arasında birliktelik sağladık. Sezonda hazırlık maçları dahil 55 maç yaptık. Kasımpaşa, Kocaelispor, Bursaspor, Irak Erbilspor takımları bunlardan bazıları. Şimdi bu sayı Türkiye Şampiyonası ve U15 playoff grubu maçları ile daha da artacak. Biz çocuklarımızın fiziksel ve futbol gelişimlerinin yanında, kişisel gelişimlerinin de aynı oranda artması için çalışıyoruz. Sloganımız;  İyi birey, iyi vatandaş ve iyi futbolcu olmaktır. Sıkı ve disiplinli çalışmamız başarıyı da getirince bu durum büyük kulüplerin dikkatini çekmiş ve bir futbolcumuz Altınordu Futbol Kulübü’ne transfer olurken bir futbolcumuz da U14 Milli Takım aday kadrosuna davet edilmiştir. Benim bu yaşımda yaşayacağım en güzel mutluluk budur. Bizi Kocaeli’de Yalova’dan gelen grup olarak tanıyorlar ve tüm Kocaeli şu anda kısa zamanda yakaladığımız bu başarıyı konuşuyor. Şimdi önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Kendimizi en iyi şekilde hazırlayıp gerekli transferleri de yaparak Yalova’mızı ve takımımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz.  Gölcük Karadenizspor başkanına ve yönetim kuruluna ayrı bir parantez açmak lazım. Bize hep destek oldular. Her an yanımızda olarak bu başarıda çok önemli pay sahibi oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim dedi.

Editör: TE Bilişim