Çanakkale 18 Mart Bisiklet Grubu, Çanakkale Valiliği, Eceabat Belediyesi, Çanakkale İl Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yaklaşık 700 bisikletçinin pedal çevirdiği anlamlı tura Yalova’dan Tansel Bayraktar, Orbay Tuna, Orhan Koçal, Adil Erceylan, Murat Sadık Arman, Raif Kaş, Sinem Öndür Kaş, Serpil İlgin, Volkan Kızılkaya, Mehtap Kütük  ve minik bisikletçi Buğra Kaş gibi isimler katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesinde kahvaltı ile başlayan turda, feribotla Eceabat’a toplu bir şekilde geçen 700 bisikletçi, Gelibolu Yarımadası Milli Parkı Turu’nun ardından Eceabat- Bigalı Köyü, Büyük Anafarta Köyü, Anzak Koyu, Seddülbahir Yahya Çavuş Anıtı, Abide, Kilitbahir tabyalarını kapsayan 90 km’lik zorlu ve Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı topraklardan geçen anlamlı bir parkuru tamamlamanın gururunu yaşadı.

Çanakkale Valisi ve Emniyet Müdürü ile birlikte pedal çeviren bisikletçilere katılım sertifikaları ve anı madalyaları da dağıtıldı. Organizasyonun ilki 2012’de 350 bisikletçinin katılımıyla yapılmıştı. Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıldönümü olan 2015’te ise 2015 bisikletçinin bu tura katılımı hedefleniyor.

 

Editör: TE Bilişim