Yüzlerce Galatasaraylının kent meydanını doldurarak yapılan kutlamalar gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Spor Toto Süper Ligi’nin 31.hafta mücadelesinde Türk Telekom Arena Stadyumu’nda Galatasaray, Sivasspor’y 4-2 mağlup etti. Alınan bu galibiyetin ardından Sarı Kırmızılı ekip ligin bitimine 2 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 10 puan önünde 19. şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

90 dakikanın bitiş düdüğüyle birlikte Yalova’daki Galatasaray tutkuların meşalelerle ve bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek şampiyonluğu doyasıya kutladılar. Yalova Galatasaraylılar Derneği önünde toplanan yaklaşık bin kişi ellerindeki meşale ve bayraklarla Gazipaşa Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na şampiyonluk şarkılarıyla yürüdü. Bazı taraftarlar, araç konvoyu oluşturarak 19.şampiyonluğu kutlarken, küçük yaşlı binlerce taraftar, renkli görüntüler oluşturdu. Şehrin en işlek caddeleri olan Yalı Caddesi, Fatih Caddesi ve İstanbul Caddesi’nde şarkılarla şampiyonluğu kutlayan Galatasaraylıların coşkusu, havai fişekli kutlamayla son buldu.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yapılan Olağan Genel Kurul sonrasında başkanlık görevine devam eden Tamer Erbul yeni yönetim kurulu ile yola sadece 12 ay devam edebildi. Süper Amatör Küme’de mücadele eden Yalovaspor’un, 20.haftada evinde Termal Belediyespor’u 4-0 mağlup ettiği karşılaşmadan 3 gün sonra istifa eden Erbul, 21.haftadaki 3-0’lık Teşvikiye Belediyespor galibiyetinin son dakikalarında statta yerini almıştı.

Tamer Erbul’un istifası ile ilgili açıklama yapan Yalovaspor 2. Başkanı ve CEO’su Hakan Suiçmez,“Başkan Tamer Erbul, sağlık sorunlarından dolayı istifa etmiştir. Bundan sonra kalan arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Süper Amatör Ligin son haftasında Çınarcık Belediyespor’u deplasmanda 4-2 mağlup ederek sezonu şampiyon tamamlayan ve hafta sonu Altınova Belediyespor ile Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselebilmek için play-out maçına çıkacak Yalovaspor’da yönetim kurulunun hafta içinde basın toplantısı yapması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim