Türkiye İzcilik Federasyonu’nun 22-26 Nisan 2013 tarihlerinde düzenlediği Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampı’na Yürüyen Köşk İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü ile Özel Yalova Koleji Spor ve İzcilik Kulübünden toplam 79 izci yerini aldı.

Ziyaret ile ilgili olarak açıklama yapan Yalova Yürüyen Köşk İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü İzcilik Sorumlusu Yavuz Yılmaz, “Türkiye İzcilik Federasyonu İzcileri de 57. Alayı unutmaz ve onların anısına her yıl onların yaptıklarını yapar. Günler önce 57. Alayın bir zamanlar karargâhı olan alana gelen izcilerimiz burada kamp kurdular. 22 Nisan’da Çanakkale-Eceabat-Kocedere Köyü’nde çeşitli illerden gelerek toplanan yaklaşık 5.000 izci, 23 Nisan günü Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar.

24 Nisan günü Şehitlik ziyaretlerini yapan izcilerimiz 24 Nisan akşamı bir araya geldi ve 57. Alayın hikâyelerini dinlediler. Aziz şehitlerimiz için marşlar söylendi, Kur’an-ı Kerim okudu ve dualar edildi. Çanakkale Milli Bilinç Kampı tamamen şehit olan 57. Alayın ruhunu hissettiklerini, yaşadıklarını anlamak maksadıyla izcilerimize o anı yaşatıp milli bilinç kazandırdığımız inancındayız. Bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Esengül Civelek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete’ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Hazan Kardaş’a Demo Fire Firması sahibi Fikret Kır’a, Yalova Yürüyen Köşk İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ertürk Ünlü’ye, Saffet Çam İlkokulu ve Orta Okulu Müdürü Hüseyin Özbek’e, Özel Yalova Koleji kurucusu Sayın Ali Çankaya’ya, Saffet Çam İlkokulu ve Orta Okulu Müdür Yardımcıları ile öğretmenlerine, Özel Yalova Koleji idareci ve öğretmenlerine, çocuklarını Milli Bilinç Faaliyetine gönderen kıymetli velilerimize teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim